- Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με φασολάκια ;

- Πώς να φτιάξετε νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με φασολάκια ;






Την διάβασα , μου άρεσε την έκανα και σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!
 Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα από τον αγαπημένο  όλων μας Άκη Πετρετζίκη.
 Είναι το κάτι διαφορετικό για το τραπέζι! 
Συστατικά :
600 γρ. φασολάκια στρογγυλά 500 γρ. πατάτες baby βρασμένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 2 μεγάλες τορτίγιες ½ κ.γ. πάπρικα 1 σκ. σκόρδο 2 κλ. δεντρολίβανο 2 κλ. θυμάρι 1 κίτρινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 2 κρεμμύδια φρέσκα 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό 50 γρ. καρύδια Για το dressing 
3 κ.σ. ελαιόλαδο ξύσμα από 2 λάιμ χυμό από 1 λάιμ 2 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.σ. μέλι Μέθοδος Εκτέλεσης 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Ρίχνουμε τα φασολάκια σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες baby κομμένες σε μικρά κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Κόβουμε τις τορτίγιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, πάπρικα, ανακατεύουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Δοκιμάζουμε κάθε 1-2 λεπτά και όταν είναι τραγανές είναι έτοιμες. 
Για το dressing 
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, μουστάρδα, μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφαιρούμε φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αφαιρούμε από το τηγάνι με τις πατάτες το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες πάνω στα φασολάκια. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, χοντροκόβουμε φρέσκο δυόσμο και φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
Προσθέτουμε στο πλάι τις τορτίγιες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


                                                     
  Πηγή: akispetretzikis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια