Υποβαθμίζει τους Στρατιωτικούς μας ο Τσίπρας στην Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Υποβαθμίζει τους Στρατιωτικούς μας ο Τσίπρας στην Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.




Σε πρόσφατη ομιλία του, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Τσίπρας παρουσίασε το οργανόγραμμα και την δομή που θα έχει η υπηρεσία που θα αντικαταστήσει την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, η «Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών». Στο υψηλότερο επίπεδο της νέας αυτής υπηρεσίας συγκροτείται στο πλευρό του Διοικητή και ένα επιτελείο που θα έχει μόνιμη και διαρκή λειτουργία.

Το επιτελείο αυτό απαρτίζεται από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ), τις Τεχνικές Υπηρεσίες, κάποιες διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών, την Δασική Υπηρεσία, τα βασικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τα εθελοντικά σώματα.

Τόσο στην ομιλία του, όπου θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτυπώθηκε σχηματικά και εν τη ρύμη του λόγου, όσο και στο οργανόγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ιεραρχικά τα εθελοντικά σώματα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκονται σε υψηλότερη βαθμίδα από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Όπλων κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διαθέτουν στελέχη με πολυετή πείρα στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Φαίνεται ότι οι διάφοροι «εθελοντές» τύπου ΜΚΟ που στην πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική αλλά και άλλες περιοχές δεν έκαναν, έστω και τυπικά, την εμφάνισή τους, τώρα θα δίνουν και εντολές στους Στρατιωτικούς μας ελέω Τσίπρα.
  
Όσο για το συγκεκριμένο εγχείρημα πολλοί ειδικοί είναι αυτοί που έχουν την γνώμη ότι κακώς καταργήθηκε η Πολιτική Προστασία, γιατί ο ρόλος δεν ήταν μόνον η διαχείριση των κρίσεων αλλά και η πρόληψή τους καθώς και η εποπτεία για το αν λαμβάνονται τα απαραίτητα και σωστά μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα πείτε μα τι έκανε στο Μάτι, σίγουρα τίποτε, δεν φταίει όμως η υπηρεσία αυτή καθ’ αυτή αλλά αυτοί που την διοικούσαν και την στελέχωναν και προπαντός αυτοί που τους διόρισαν εκεί. Οι ίδιοι δηλαδή που θα διορίσουν και αυτούς της νέας υπηρεσίας.





Πηγή: elkosmos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια