-Mε ποιο τρόπο να ποζάρεις στις φωτογραφίες για να δείχνεις φανταστική;

-Mε ποιο τρόπο να ποζάρεις στις φωτογραφίες για να δείχνεις φανταστική;





Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι φωτογένεια. Φωτογενής δε γίνεσαι, γεννιέσαι, αλλά τη σωστή πόζα στις φωτογραφίες μπορείς να την υιοθετήσεις ώστε να έχεις ένα κολακευτικό πορτρέτο. Ειδικά τώρα με τα social media να έχουν πάρει φωτιά, ίσως είσαι μία από αυτές που βρίσκονται στο κυνήγι της καλύτερης δυνατής εκδοχής σου στις φωτογραφίες. Πώς θα την πετύχεις; Υπάρχουν τα κατάλληλα κόλπα για να βγάζεις φωτογραφίες, τη μια καλύτερη από την άλλη!

Πρόσεξε τη γωνία του προσώπου και του σώματός σου

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να σηκώνουν το πηγούνι ψηλά, αλλά το μόνο που καταφέρνουν έτσι είναι να δείχνουν τα ρουθούνια τους. Χαμηλώνοντας ελάχιστα το κεφάλι και γυρίζοντάς το λίγο προς τα δεξιά ή αριστερά (ανάλογα το προφίλ που θεωρείς καλύτερο, συνήθως το αριστερό θεωρείται το πιο κατάλληλο), θα σχηματίσεις μια γωνία που θα κάνει τη φωτογραφία σου καλύτερη και εσένα πιο θελκτική. Προσοχή όμως, μην το χαμηλώσεις τόσο ώστε να φανεί ότι έχεις διπλοσάγονο. Αντί αυτού τέντωσε το λαιμό σου.


Πλαΐνή θα πρέπει να είναι και η στάση ολόκληρου του σώματός σου, αν πρόκειται να βγάλεις ολόσωμη φωτογραφία και ειδικά αν έχεις έξτρα κιλάκια που δε θέλεις να φανούν. Φέρε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο, λύγισέ το ελαφρώς, ρίξε το βάρος σου στο πίσω, ίσιωσε τους ώμους και κράτα τους προς τα πίσω, κοινώς μην καμπουριάζεις.

Βάλε το ένα χέρι στη μέση ή στήριξε και τα δύο στους γοφούς για να δείχνεις πιο αδύνατη και η φωτογραφία σου να φαίνεται πιο φυσική. Σκέψου τις φωτογραφίες των celebrities στο κόκκινο χαλί, αλλά προσπάθησε να μη δείχνεις τόσο στημένη όσο εκείνες.

Όχι άλλα duck face

Είναι ξεκάθαρο. Είναι κατακριτέο και πολύ μα πολύ ψεύτικο, αλλοιώνοντας τη συνολική σου εικόνα και μεταφέροντας λανθασμένα μηνύματα για την προσωπικότητά σου…





Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά

Όσο κι αν σε τυφλώνει το αναθεματισμένο φλας (σε κάποια κινητά και φωτογραφικές μηχανές είναι πράγματι ανυπόφορο), προσπάθησε να κρατήσεις τα μάτια φυσιολογικά ανοιχτά, ακόμα κι αν για λίγα δευτερόλεπτα δεις τον ουρανό με τα άστρα! Κοίταξε κατευθείαν στο φως και σίγουρα μην τα έχεις μισόκλειστα για να το παίξεις μοιραία γιατί θα μοιάζεις απλά… κοιμισμένη.

Δώσε όγκο στα μαλλιά σου

Λίγο πριν το κλικ ανακάτεψέ τα λίγο κοντά στις ρίζες. Θα έχεις διαπιστώσει ότι τα ολόισια μαλλιά ακόμα κι αν στην πραγματικότητα είναι ελκυστικά, δεν κολακεύουν τόσο στις φωτογραφίες.

Χαλάρωσε…


Ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή δεν τρελαίνεσαι για φωτογραφία, σκάσε ένα χαμόγελο για να μη βγεις… ξινή. Για να βγει το χαμόγελο όσο το δυνατόν πιο φυσικό, βάλε τη γλώσσα πίσω από τα πάνω δόντια ή απλά ανάμεσά τους φροντίζοντας βέβαια να μη φαίνεται. Στις στημένες φωτογραφίες το ψεύτικο χαμόγελο αλλά και τα μάτια προδίδουν την αμηχανία. Ιδανικά, προσπάθησε να γελάσεις με την καρδιά σου εκείνη τη στιγμή γιατί αυτό θα αποτυπωθεί, απλά σκεπτόμενη κάτι ευχάριστο ή φέρνοντας στο νου σου μια αστεία ανάμνηση.

Μην κάθεσαι κάτω από φώτα

Αν νομίζεις πως αν σε λούζει το φως θα βγεις πιο φωτεινή, κάνεις λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσουν πάνω σου σκιές που θα σε χλωμιάσουν (σκέψου ότι στις εξωτερικές μας λήψεις με πολύ ήλιο επιδιώκουμε πάντα αυτός που τραβάει τη φωτογραφία να τον έχει πίσω του). Αντίθετα, κάθισε απέναντι από ένα φυσικό φως ή σε σημείο που ένα απαλό φως «χαϊδεύει» πλαγίως τη μια μεριά του προσώπου σου.

Και καλή επιτυχία!




 Πηγή: flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια