Άρθρο- κόλαφος για την κατάσταση των δομών δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο μιας βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο.

Άρθρο- κόλαφος για την κατάσταση των δομών δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο μιας βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο.




Αναφέρεται στην «απελπιστική κατάσταση»

των ιατρικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αποτελούν πηγή κινδύνου για τους τουρίστες που χρειάζονται επειγόντως περίθαλψη.

Ειδικότερα, στην ανταπόκρισή της η Έλενα Σμιθ φιλοξενεί δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννακού, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος μετά το θάνατο της 74χρονης Βίβιαν Τέιλορ, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο με εξειδικευμένους διασώστες τη μοιραία νύχτα που αισθάνθηκε αδιαθεσία, σημαίνει συναγερμό για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, βασικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και υλικών, οι οποίες «συνιστούν τεράστια απειλή για χιλιάδες τουρίστες και φυσικά τους πολίτες μας».

«Είναι η περίπτωση μιας βρετανίδας τουρίστριας που πέθανε άδικα, λόγω της απελπιστικής κατάστασης των ιατρικών εγκαταστάσεων στα ελληνικά νησιά», είπε ο κ. Γιαννακός, τονίζοντας ότι οι αλλοδαποί επισκέπτες στη χώρα μας που αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων σε νησιά ή ορεινές περιοχές «είναι στο έλεος του Θεού».




Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

«Ελάχιστοι τομείς του δημοσίου έχουν πληγεί τόσο βαριά από τις περικοπές όσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα στη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Στις αγροτικές περιοχές σχεδόν ανύπαρκτοι είναι οι καρδιολόγοι, όπως και τα μηχανήματα ακτινοσκόπησης και άλλος βασικός εξοπλισμός», γράφει.

Αναφέρει ακόμη την περίπτωση ενός Βρετανού, που χρειαζόταν πέρυσι επειγόντως εγχείρηση μετά από κάταγμα στο πόδι, και κατά τη μεταφορά του με φέριμποτ από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα τον τοποθέτησαν σε φορείο ανάμεσα στα αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης, επειδή το ασθενοφόρο δεν είχε λεφτά για να πληρώσει τα ναύλα!

Και σημειώνει ότι όπως παραδέχονται αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, «ακόμη και η Σαντορίνη και η Μύκονος, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, δεν διαθέτουν μονάδα εντατικής θεραπείας».




Πηγή: nooz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια