Το κήρυγμα της ημέρας σήμερα 15 Οκτωβρίου 2018, που επέλεξε το Λογοτεχνικό περιβόλι για σας.

Το κήρυγμα της ημέρας σήμερα 15 Οκτωβρίου 2018, που επέλεξε το Λογοτεχνικό περιβόλι για σας.




Ο Κύριός μας είναι πράος και ταπεινός στην καρδιά.
Ας ταπεινωθούμε και μεις και ας μετανοήσουμε από υπερηφάνια και αλαζονεία ,για να γευτούμε την Παρουσία Του…
Ο σημερινός άνθρωπος είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εγωιστής, ιδιοτελής, τόσο σαν άτομο όσο και σαν ομάδα. Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σήμερα κάτω από την εξουσία ενός φοβερού συμπλέγματος αγωνίας και νιώθει ότι μόλις ξέφυγε την ολοκληρωτική καταστροφή. Εξάλλου στηρίζεται μόνο στο δικό του νου, στη δικιά του αντίληψη, και υπόκειται πάντοτε στους κλυδωνισμούς και τις αλλαγές που απορρέουν από την ίδια τη φύση του και το κυριότερο στερείται της δυνατότητος να επωφεληθεί από την πείρα εκείνων που αιώνες πριν από αυτόν σκέφτηκαν κατά τον ίδιο τρόπο και κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Στερείται ακόμη τη δυνατότητα να προσεγγίσει τα κείμενα εκείνα που θα τον προσανατολίσουν, αφού εκ προοιμίων αρνείται την αξία τους, από υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του ή εμπιστοσύνη σε κάποιον που σκέπτεται σαν κι αυτόν.

"Κανένας δεν μπορεί να έρθει κοντά μου, λέει ο Κύριος, αν δεν τον ελκύσει ο Πατέρας που με έστειλε κι εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα". '

Έχει γραφτεί από τους προφήτες: "Ο ίδιος ο Θεός θα τους διδάσκει όλους". Όποιος, λοιπόν ακούει τον Πατέρα και μαθαίνει από Αυτόν έρχεται κοντά μου, αυτό δεν σημαίνει πως είδε κανείς τον Πατέρα, μόνο αυτός που έρχεται από το Θεό, αυτός μόνο έχει δει τον Πατέρα, σας βεβαιώνω όποιος πιστεύει σε εμένα έχει την αιώνια ζωή".

Κατά Ιωάννην 6' 44-46.
Ακούστε το :
Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον ς΄(6) 26-71  με τον  Σπύρο Φέγγο











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια