Κάντε κομπρέσες με τσάι, και αποκτήστε ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα!

Κάντε κομπρέσες με τσάι, και αποκτήστε ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα!





Τα φακελάκια του τσαγιού αποτελούν πια δημοφιλή σπιτική θεραπεία για τα μάτια.

Μπορούν να βελτιώσουν την όψη των ματιών σας, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Επίσης συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του ερεθισμού, του χαλάζιου και της επιπεφυκίτιδας.

Τα φακελάκια του τσαγιού συνιστούν μια οικονομική, φυσική επιλογή που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε στο σπίτι. Τοποθετώντας τα στα μάτια σας, δίνετε την ευκαιρία στο σώμα σας να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Ακολουθήστε τη θεραπεία αρκετές μέρες μέσα στην εβδομάδα, μέχρι τα συμπτώματά  να ελαττωθούν ή να υποχωρήσουν.

Χρησιμοποιήστε δύο φακελάκια τσαγιού, όπως θα κάνατε φυσιολογικά, αν θέλατε να ετοιμάσετε τσάι. Στη συνέχεια, πιέστε τα, ώστε να απομακρύνετε το νερό που έχει μείνει στα φακελάκια. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν, ώστε να είναι απλά ζεστά ή εναλλακτικά, παγώστε τα στο ψυγείο για 10-20 λεπτά. Εφαρμόστε τα φακελάκια σε κλειστά πάντα μάτια για 15 έως 30 λεπτά.

Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, ώστε να τα πιέσετε ελαφριά ή για να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Αν χρησιμοποιείτε την κρύα εκδοχή τους, δοκιμάστε να τις καλύψετε με φέτες δροσερού αγγουριού για επιπλέον ανακούφιση.

Ποια είδη τσαγιού μπορούμε να αξιοποιήσουμε;
Υπάρχουν διάφορα είδη τσαγιού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα μάτια. Η καλύτερη επιλογή, βέβαια, είναι το οργανικό/ βιολογικό τσάι, ώστε να αποφύγουμε την επαφή με χημικές ουσίες.

Το μαύρο, λευκό και πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη θεραπεία. Η καφεΐνη στο μαύρο και πράσινο τσάι επιδρά θετικά στα πρησμένα μάτια με σακούλες και μπορεί να διατηρήσει σφιχτή την επιδερμίδα. Η καφεΐνη περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στον ευαίσθητο ιστό τους. Αυτή η διαδικασία μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

Το μαύρο και το πράσινο τσάι επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται φλαβονοειδή και ταννίνες, ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση. Οι ταννίνες συσφίγγουν το δέρμα και απορροφούν τα υγρά, ανακουφίζοντας περαιτέρω από το πρήξιμο. Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι λίγο πιο αποτελεσματικό εξαιτίας της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή.

Πηγή: medicalland.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια