Τι θα χρειαστώ;
5 πορτοκάλια μέτρια περίπου στο ίδιο μέγεθος
όλα και με λεπτή φλούδα
3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερο1 στικ
βανιλιας
2 κουβερτούρες Παυλίδη
Δείτε ακόμα: Μπαστουνάκια πορτοκαλιού
με σοκολάτα.
Πλένω τα πορτοκάλια
Τα κόβω λεπτές φέτες 1/2 εκ όλες ίδιο
πάχος αφαιρώ το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι
Βάζω το νερό τη ζάχαρη και βανίλια
και τα πορτοκάλια να βράσουν μέχρι να σωθεί και να δέσει το σιρόπι ( μένει περίπου
1 ποτήρι )
αφαιρώ τον αφρό
Τα αφήνω σκεπασμένα το βραδύ και το πρωι
τα τοποθετώ σε λαδόκολλα βάζω στον φούρνο αέρα 100 βαθμούς και τα στεγνώνω περίπου
1 ώρα τα γυρίζω με προσοχή στην μισή ώρα
Αφήνω να κρυώσουν καλά
Σε μπεν μαρί λιώνω την σοκολάτα και
τα βουτώ μέσα τα βάζω σε λαδόκολλα και τα παγώνω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ακριβώς
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική
κλειστή ομάδα στο facebook :
«ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Elenfly Helenz
«ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Elenfly Helenz
Πορτοκάλια καραμελωμένα με σοκολάτα.
0 Σχόλια