-Πώς να φτιάξετε μαμαδίστικα γιουβαρλάκια και να τους ξετρελάνετε όλους;;;

-Πώς να φτιάξετε μαμαδίστικα γιουβαρλάκια και να τους ξετρελάνετε όλους;;;




Γιουβαρλάκια
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ        
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ       
tip: 
Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό.Ανακατεύουμε προσεκτικά.      
ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά:

1/2 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1 Αυγό

1/4 του μάτσου Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 του μάτσου 'Ανηθο, ψιλοκομμένο

150 γρ Ρύζι γλασέ

5κ.σ. Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σούπα:

1 μεγάλο Καρότο, τριμμένο

1 Πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 Κύβο ζωμό λαχανικών

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ Σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λίτρο Νερό

20 ml. Ελαιόλαδο


Υλικά για το αυγολέμονο:

2 Αυγά μεγάλα

Χυμό από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
2Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
3Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα, μόλις πάρουνε μία βράση ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
4Πρέπει να σκεπαστούν όλα τα κεφτεδάκια από το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' και ανάλογα με το πόσο υγρή θέλουμε τη σούπα μας, συμπληρώνουμε νερό.
5Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το φαγητό όταν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά βράσουνε.
6Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
7Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
8Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.




Πηγή: giorgostsoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια