Γιουβαρλάκια
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
tip:
Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο
μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό.Ανακατεύουμε προσεκτικά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά:
1/2 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο Κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 Αυγό
1/4 του μάτσου Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 του μάτσου 'Ανηθο, ψιλοκομμένο
150 γρ Ρύζι γλασέ
5κ.σ. Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σούπα:
1 μεγάλο Καρότο, τριμμένο
1 Πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 Κύβο ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 στικ Σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 λίτρο Νερό
20 ml. Ελαιόλαδο
Υλικά για το αυγολέμονο:
2 Αυγά μεγάλα
Χυμό από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα
υλικά για τον κιμά και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη
πιατέλα.
2Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε
στην άκρη.
3Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα
ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα, μόλις πάρουνε μία βράση ρίχνουμε μέσα τα
κεφτεδάκια.
4Πρέπει να σκεπαστούν όλα τα
κεφτεδάκια από το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' και ανάλογα με το πόσο
υγρή θέλουμε τη σούπα μας, συμπληρώνουμε νερό.
5Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το
φαγητό όταν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά βράσουνε.
6Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα
χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και
ανακατεύουμε.
7Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε
κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
8Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη
φωτιά αδειάζουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και
σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια