Πώς να φτιάξουμε γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες.

Πώς να φτιάξουμε γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες.




Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα και σταφίδες
ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
Βάζουμε νερό στο ταψί για να μείνει ζουμερή η γαλοπούλα μας. Κάθε 500 γρ. γαλοπούλας είναι και 30 λεπτά ψησίματος.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γαλοπούλα

1 Στήθος γαλοπούλας, ανοιγμένη στη μέση

225 γρ. Λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο

140 γρ. Κάστανα, ψιλοκομμένα

20 γρ. Σταφίδες

10 γρ. Φασκόμηλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Για τον πουρέ σελινόριζας

650 γρ. Σελινόριζα

1 lt. Γάλα, πλήρες

1 Κρεμμύδι μέτριο, χροντροκομμένο

7 κλ. Θυμάρι, ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα

150 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιου

1 ½ κ.σ. Μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη γαλοπούλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

2Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
3Στο ίδιο μπολ θα προσθέσουμε τα κάστανα, το φασκόμηλο, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
4Τοποθετούμε τη γαλοπούλα στον πάγκο εργασίας και την αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές φορώντας γάντια μίας χρήσης. Τοποθετούμε τη γέμιση με το λουκάνικο στο κέντρο της γαλοπούλας και την τυλίγουμε σε ρολό.
5Με τη βοήθεια ενός σπάγκου μαγειρικής δένουμε το ρολό για να μην ανοίξει.
6Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί φούρνου και βάζουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε μία σχάρα και τη σχάρα πάνω από το ταψί.
7Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά.
8Εκτέλεση για τον πουρέ: Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
9Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.
10Μόλις είναι έτοιμος, τον σουρώνουμε και τον πιέζουμε με μία κουτάλα ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
11Τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον πολτοποιούμε στο multi σε δόσεις προσθέτοντας και το βούτυρο σε δόσεις. Τον αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το θυμάρι ,το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
12Όταν είναι έτοιμη η γαλοπούλα ,τη σερβίρουμε με τον πουρέ.



Πηγή: giorgostsoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια