Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
200 γραμ παντεσπάνι ή
κέικ τριμμένο
300 γραμ κουβερτούρα
300 γραμ βανίλια -υποβρύχιο-
3/4 της κούπας σιρόπι
από οποιοδήποτε γλυκό
300 γραμ καρύδια
χοντροκομμένα
2 κουτ σούπας κονιάκ
Για το γλάσο:
2 κουβερτούρες που τις
λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά με 1 κουταλιά σπορέλαιο .
Εκτέλεση Βήμα , βήμα:
Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπαίν μαρί μαζί με την βανίλια.
Μετά ρίχνουμε το σιρόπι
και ανακατεύομαι να ενωθούν καλά .
Ρίχνουμε το κονιάκ και
τελευταία τα καρύδια με το παντεσπάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Τυλίγουμε σε ρολό το
μείγμα με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ημέρα στο ψυγείο να παγώσει.
Την επόμενη μέρα το
κόβουμε σε ισόπαχες ροδέλες και τα βουτάμε σε σοκολάτα λιωμένη .
Τα ακουμπάμε επάνω σε σχάρα ή σε λαδόκολλα τα
αφήνουμε να κρυώσει καλά η σοκολάτα κι αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε ασημένια
χαρτάκια !!
Καλή επιτυχία !!!
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.com
0 Σχόλια