Πανεύκολη ψαρόσουπα με ντομάτα, καρότο και πατάτα!

Πανεύκολη ψαρόσουπα με ντομάτα, καρότο και πατάτα!




Συνταγή ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ

Μυρωδάτη, νοστιμότατη, χορταστική. Σκέτο βάλσαμο!
Υλικά

    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    2 μέτρια κρεμμύδια, σε μέτρια κομμάτια
    3 κλωνάρια σέλερι, σε μέτρια κομμάτια
    2 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
    2 μεγάλες πατάτες, σε μέτριους κύβους
    2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε μέτριες ροδέλες
    3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
    1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
    600 γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας (γλαυκός, πέρκα, μπακαλιάρος κ.λπ.), σε μέτρια κομμάτια
    αλάτι
    μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ή πιπέρι)
    ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄

Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τη δάφνη και το θυμάρι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μετά, βάζουμε την ντομάτα και 1 λίτρο νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.



Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και το ταμπάσκο βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μη στεγνώσει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, φροντίζοντας να βάλουμε λίγο από όλα σε κάθε μερίδα.



Συνοδεύουμε με ψωμί.


Πηγή:   gastronomos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια