Συνταγή ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ
Μυρωδάτη, νοστιμότατη, χορταστική.
Σκέτο βάλσαμο!
Υλικά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, σε μέτρια κομμάτια
3 κλωνάρια σέλερι, σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλες πατάτες, σε μέτριους κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε μέτριες ροδέλες
3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
600 γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας (γλαυκός, πέρκα, μπακαλιάρος
κ.λπ.), σε μέτρια κομμάτια
αλάτι
μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ή πιπέρι)
ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου
30΄
Διαδικασία Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με
βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι
και το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν
λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τη δάφνη και το θυμάρι
και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μετά, βάζουμε την ντομάτα και 1 λίτρο νερό,
σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα
λαχανικά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού
και το ταμπάσκο βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να
μη στεγνώσει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθιά
πιάτα ή μπολ, φροντίζοντας να βάλουμε λίγο από όλα σε κάθε μερίδα.
Συνοδεύουμε με ψωμί.
0 Σχόλια