Ένα υπέροχο σεμινάριο με σκοπό το μηχανισμό και λειτουργία του ΝΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019 με εισηγητή τον συγγραφέα Δημήτρη Νομικό .

Ένα υπέροχο σεμινάριο με σκοπό το μηχανισμό και λειτουργία του ΝΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019 με εισηγητή τον συγγραφέα Δημήτρη Νομικό .




Ένα υπέροχο σεμινάριο  με σκοπό το μηχανισμό και λειτουργία του ΝΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019 με εισηγητή τον συγγραφέα Δημήτρη Νομικό .

Πώληση εισιτηρίων από Λαϊκό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.
Λίγα λόγια για τον σκοπό του σεμιναρίου:

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε το μηχανισμό της λειτουργίας του νου ο οποίος μέσω της αδράνειας ή της προσκόλλησης χάνει την αποτελεσματικότητά του και την ταχύτητα της δράσης του. Ο νους, που όταν αποσπαστεί από το ένα γεγονός, προσκολλά σε αυτό και παύει να είναι λειτουργικός και αποδοτικός στα χίλια άλλα ζητήματα στα οποία μπορεί να έχει ταυτόχρονα στραμμένη την προσοχή του.



Οι μεγάλοι Σαμουράι γνώριζαν πώς να μην προσκολληθούν από το φαινόμενο της στιγμής και πώς να διατηρούν ένα νου μακριά από την αδράνεια και την παθητικότητα, έτσι ώστε να είναι απόλυτα συμμετοχικοί στο τώρα τους και να προλαμβάνουν τις καταστάσεις πριν αυτές καταφέρουν να δημιουργηθούν. Μέσα από τις διδαχές της μάχης και τις πολεμικές προετοιμασίες τους, επέβαλλαν τη νίκη με τη μη-μάχη και έδωσαν σε εμάς τη Στρατηγική της Οδού ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί όχι μόνο σε μια αναμέτρηση, αλλά σε όλα τα θέματα που απασχολούν το νου μας και τη ζωή μας.



Το εργαστήριο “Η Οδός της Τέχνης της Ζωής” αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε αυτή τη στρατηγική που άφησαν παρακαταθήκη οι μεγάλοι αυτοί αγωνιστές, ώστε να μάθουμε μέσα από τις τεχνικές και τις πρακτικές που μας έδειξαν το πώς να ανταποκρινόμαστε την κάθε στιγμή σε όλες τις προκλήσεις που συναντούμε στη ζωή μας. Μας έχουν δώσει αρχές, οι οποίες έχουν εφαρμογή στο κάθε λεπτό της καθημερινότητάς μας.



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

• Η σοφία και η χρήση της στρατηγικής

• Το άνοιγμα του νου

• Στάση σώματος-νου

• Η δύναμη του συνόλου

• Ο ρόλος της παρατήρησης

• Από το Συγχρονισμό στη μη-Στάση

• Η τέχνη της καθημερινότητας

• Η θέση στη Στρατηγική

• Η ουσία της Οδού

• Βαδίζοντας την Οδό



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

• Εισηγητής: Δημήτρης Νομικός

• Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες

• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης


Στοιχεία επικοινωνίας με το συγγραφέα: https://www.facebook.com/









ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Δημήτρη Νομικού:

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά.
 Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva, ολοκληρώνοντας μελλοντικά όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική.

Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Αρθρογραφεί σε πολλά site και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Δίνει ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αυτογνωσίας και διαλογισμού.

 Έχει εκδώσει δύο βιβλία πάνω σε θέματα αυτοβελτίωσης.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια