Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για 4 μερίδες
¼ φλιτζανιού και 2
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας
μέλι
3 κουταλιές της σούπας
ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας
θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
6 μπουτάκια κοτόπουλο
με κόκαλο και την πέτσα
2 πατάτες κομμένες σε
μεγάλα κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 λεμόνι λεπτοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο
στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το ¼ του φλιτζανιού από το
ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το
αλατοπίπερο.
Προσθέστε τα μπουτάκια
κοτόπουλο και αφήστε τα να μαριναριστούν όσο κόβετε τα λαχανικά.
Σε έναν μεγάλο δίσκο
ψησίματος, απλώστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις φέτες λεμονιού μαζί με 2
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε τα λαχανικά κάτω από
τα μπουτάκια κοτόπουλο και ρίξτε λίγη ακόμα sauce από πάνω (αν έχει
περισσέψει).
Αφήστε τα να ψηθούν
μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να ροδίσει (για περίπου 50
λεπτά). Για να μην σας καεί και για να κρατήσει τα υγρά του, μπορείτε να το
σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
0 Σχόλια