Σαν σήμερα 1η Απριλίου του 1957: Παρουσιαστής ειδήσεων του BBC κάνει την πιο πιστευτή φάρσα! Μετά το ρεπορτάζ «χτυπούσαν» τα τηλέφωνα ! Δείτε το video.

Σαν σήμερα 1η Απριλίου του 1957: Παρουσιαστής ειδήσεων του BBC κάνει την πιο πιστευτή φάρσα! Μετά το ρεπορτάζ «χτυπούσαν» τα τηλέφωνα ! Δείτε το video.





1η Απριλίου 1957: Παρουσιαστής ειδήσεων του BBC κάνει την πιο πιστευτή φάρσα. Μετά το ρεπορτάζ «χτυπούσαν» τα τηλέφωνα
Πρωταπριλιάτικη φάρσα στην Αγγλία, που θα αφήσει εποχή.

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Frederick Richard Dimbleby, παρουσιάζει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτική συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός!



Την ιδέα για το μεγαλύτερο hoax όλων των εποχών, όπως χαρακτηρίστηκε αυτό το πρωταπριλιάτικο αστείο από το CNN δεκαετίες αργότερα, την είχε «ρίξει» ο κάμεραμαν της εκπομπής Panorama, Charles de Jaeger, o οποίος εμπνεύστηκε το όλο concept από μία ατάκα που έλεγε μέσα στην τάξη η δασκάλα του. Ποια ήταν αυτή; «Είστε τόσο ηλίθιοι, που αν σας πουν ότι τα μακαρόνια φυτρώνουν στα δέντρα, θα το πιστέψετε».



Μετά το ρεπορτάζ «χτυπούσαν» τα τηλέφωνα

Από την ώρα εκείνη και μετά έγινε χαμός, καθώς το 1957 τα σπαγγέτι ήταν για τους Βρετανούς -και όχι μόνο- είδος πολυτελείας!

Για πολλές ημέρες μετά τη φάρσα, το τηλεφωνικό κέντρο του BBC είχε «σπάσει» από τηλεφωνήματα, στα οποία οι τηλεθεατές ζητούσαν συμβουλές για το πως μπορούσαν να καλλιεργήσουν μακαρόνια, με το κοινό της συγκεκριμένης εκπομπής να έχει φτάσει τα 8 εκατομμύρια.

Frederick Richard Dimbleby


Ο Frederick Richard Dimbleby είχε και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και επειδή μετά από δεκαετίες στην ενημέρωση είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, μπόρεσε να κάνει την πιο επιτυχημένη – πραγματικά αξεπέραστη – πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Δείτε το βίντεο:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια