ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
#tsoulotip: Το γάλα το
χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα
σουτζουκάκια μας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά
500 γρ. Μοσχαρίσιο
κιμά, από λάπα
100 ml. Γάλα, πλήρες
1 κ.γ. Ξύδι από λευκό
κρασί
¼ κ.γ. Σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. Κύμινο, τριμμένο
2 σκ. Σκόρδο,
ψιλοκομμένο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
800 γρ.Ντομάτα κονσκασέ
200-250 ml. Νερό
2 κ.σ. Γιαούρτι
στραγγιστό
50 ml. Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο,
ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
2 Μπαχάρια ολόκληρα
½ κ.γ.Ζάχαρη
(προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι για το
σερβίρισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
ΒΑΖΑ Θερμίδες 407 20%
ΒΑΖΑ Λίπος 23g 33%
ΒΑΖΑ Kορεσμένα 5.5g 28%
ΒΑΖΑ Πρωτείνες 41g 82%
ΒΑΖΑ Yδατάνθ. 9.7g 4%
ΒΑΖΑ Σάκχαρα 7g 8%
ΒΑΖΑ Αλάτι 0.4g 6.67%
ΒΑΖΑ Ινες 2.4g 10%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ &
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε όλα τα υλικά
για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας.
2Σκεπάζουμε το μπολ με
μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει ο
κιμάς.
3Μόλις σφίξει ο κιμάς
πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ. περίπου.
4Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα
σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα σε όλη τους την επιφάνεια .
5Μεταφέρουμε τα
σουτζουκάκια από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
6Χαμηλώνουμε τη φωτιά
στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα σουτζουκάκια, ρίχνουμε τον πελτέ
ντομάτας και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα
κονκασέ, το σκόρδο, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και
σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
7Προσθέτουμε τα
σουτζουκάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα ώσπου να
μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να έχει δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε το γιαούρτι
και ανακατατεύουμε καλα.
8Σερβίρουμε ζεστά με
ρύζι.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια