Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας 1 στους 3 Έλληνες!!!

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας 1 στους 3 Έλληνες!!!





Στην Ελλάδα, το 34,8% του πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για την οικονομική κατάσταση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017.


Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται τρίτη σε κατάταξη μετά τη Βουλγαρία (38,9%) και τη Ρουμανία (35,7%).

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στην Ευρώπη, υπολογίζεται ότι το 22,5% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή 113 εκατομμύρια πολίτες της εξακολουθούν να ζουν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας οργανώνει πανευρωπαϊκή καμπάνια «No more poor» για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών, με στόχο «να δεσμεύσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να εργαστούν για την εξασφάλιση μιας κοινωνικής και αειφόρου Ευρώπης».

«Η πανευρωπαϊκή καμπάνια στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι αρχές, στις οποίες στηρίζεται η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Η ΕΕ κινδυνεύει από τις ρατσιστικές επιθέσεις, την αύξηση της βίας, τους φράχτες και τους τοίχους που χτίζονται στα σύνορα των κρατών μελών και εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν τόπο ασφαλούς διαμονής», επισήμανε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η Γιώτα Αρβανίτη, πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, που αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου. Η ίδια πρόσθεσε ότι μέσα από την καμπάνια «καλούμε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα δηλώσουν ότι θα αγωνιστούν για μια κοινωνική Ευρώπη και για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Πηγή: insider.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια