Ο σύλλογος συγγραφέων –Λογοτεχνών: «Κρητών Λόγος» πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή στη Σητείαστις 12-5-2019.

Ο σύλλογος συγγραφέων –Λογοτεχνών: «Κρητών Λόγος» πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή στη Σητείαστις 12-5-2019.




ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Στα πλαίσια του έτους Ερωτόκριτου, ο Σύλλογος Συγγραφέων Λογοτεχνών «ΚΡΗΤΩΝ ΛΟΓΟΣ» πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή στη γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, στη Σητεία, την Κυριακή 12 Μαϊου. Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας, με παρέα φίλους τους, να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή.
Συγκέντρωση στις 08.00’ μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση το αργότερο 08.20΄. Στάση για καφέ στο Πανόραμα καφέ (Πλάτανο-Μαλάβρα).
Θα επισκεφθούμε την ιερά μονή Παναγίας της Ακρωτηριανής (Τοπλού), με τη φρουριακή μορφή, το υψηλό καμπαναριό, το πλούσιο ενδιαφέρον μουσείο και τις υπέροχες αγιογραφίες και εικόνες: «Μέγας ει Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου», « Άξιον Εστί», «Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια», και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στο χωριό Πισκοκέφαλο την οικία-μουσείο Κορνάρου και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με το οικόσημο των Κορνάρων στο υπέρθυρο του ναού, το ξυλόγλυπτο καλλιτεχνικό τέμπλο και τον ξυλόγλυπτο επισκοπικό θρόνο (έτος 1482) και λοιπές αγιογραφίες.
Μεσημεριανό γεύμα σε όμορφη ταβέρνα στην παραλία της Σητείας και απογευματινό καφέ, επιστρέφοντας, σε καφετέρια δίπλα στη λίμνη Αγίου Νικολάου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6941467887-6946762881 και 6978636827.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια