ΜΥΣΤΙΚΟ:
Ανακατεύουμε τα δάκρυα σοκολάτας με το αλεύρι ώστε στο ψήσιμο
να μείνουν στο κέντρο του κέικ.
ΥΛΙΚΑ
230 γρ. βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
430 γρ. ζάχαρη,κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ , κοσκινισμένο
550 γρ. γιαούρτι,στραγγιστό
200 γρ. δάκρυα σοκολάτας
4 αυγά,μέτρια
1 κ.γ. βανίλια,εκχύλισμα
1 κ.γ σόδα μαγειρικής
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,κοσκινισμένο
Υλικά για την επικάλυψη
50 γρ. σοκολάτα,κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη,άχνη,κοσκινισμένη
50 γρ. γάλα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
ΒΑΖΑ Θερμίδες 470 24%
ΒΑΖΑ Λίπος 20g 29%
ΒΑΖΑ Kορεσμένα 12.6g 63%
ΒΑΖΑ Πρωτείνες 7.2g 14%
ΒΑΖΑ Yδατάνθ. 67g 26%
ΒΑΖΑ Σάκχαρα 46g 51%
ΒΑΖΑ Αλάτι 0.2g 3.33%
ΒΑΖΑ Ινες 1.3g 5%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 180 βαθμούς στον αέρα
2 Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και
τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.Έπειτα προσθέτουμε το
γιαούρτι και τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά
ακόμα.
3 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,τη σόδα
και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
4 Μόλις το μείγμα μας από το μίξερ είναι έτοιμο προσθέτουμε
σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα
τα υλικά.
5 Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ 26 εκ. ,ρίχνουμε το
μείγμα μας μέσα και βάζουμε τη φόρμα μας στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά στους
180 βαθμούς.
6 Προετοιμασία για την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη
σοκολάτα,το βούτυρο και το γάλα,το καλύπτουμε με μία διαφανή μεμβράνη και το
βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά περίπου στα 700watt μέχρι να
λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα.
7 Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη
και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί
8 Μόλις ψηθεί το κέικ μας,περιχύνουμε το μείγμα της
επικάλυψης και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια