Μπορεί το κοσμικό Πάσχα να πέρασε, αλλά πιστεύω βαθιά
μέσα μου πως ο ΙΗΣΟΥΣ μας είναι Αναστημένος και πρέπει αυτή την χαρά να την
κρατήσουμε για όλο το χρόνο!
Την μαγειρίτσα μπορούμε λοιπόν μπορούμε να την απολαύσουμε ακόμα και σήμερα, για όσους την λατρεύουν….
Την μαγειρίτσα μπορούμε λοιπόν μπορούμε να την απολαύσουμε ακόμα και σήμερα, για όσους την λατρεύουν….
Συνήθως η μαγειρίτσα
μαγειρεύεται για την Ανάσταση το Πάσχα και είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό.
Τα υλικά
που θα χρειαστούμε:
1 συκωταριά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο σέλινο
1 μαρούλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού
ρύζι
Υλικά για το αβγολέμονο
4 αυγά μόνο τους
κρόκους
χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση
συνταγής
Πλένουμε καλά την
συκωταριά και την βράζουμε για πέντε λεπτά, και την ξαφρίζουμε συνεχώς.
Μετά την βγάζουμε από
την κατσαρόλα και την πλένουμε ξανά , και μετά την ψιλοκόβουμε καλά σε μικρούς
τετράγωνους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα
ζεματάτε όλα τα λαχανικά για την μαγειρίτσα και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και την
σοτάρουμε λιγάκι.
Προσθετέ τα λαχανικά
και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε
νερό και αφήνουμε την συκωταριά μαζί με τα λαχανικά να βράση για 40 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε
το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια
φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάτε καλά μόνο τους
κρόκους των αυγών ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, μετά ρίχνουμε
λίγο λίγο ζωμό από την μαγειρίτσα, μέχρι να το αυγολέμονο να πάρει την ίδια
θερμοκρασία με την κατσαρόλα, και στην συνέχεια το ρίχνουμε στην υπόλοιπη
μαγειρίτσα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος κατεβάζουμε την
κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχνουμε το ανάλογο
αλάτι , πιπέρι.
Σερβίρουμε την
πασχαλινή μαγειρίτσα, με ένα καλό άσπρο κρασί.
Πηγή: sidages.gr
0 Σχόλια