Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την κρέμα καραμελέ.
Η κρέμα καραμελέ είναι από πιο δημοφιλή γλυκά της Ευρώπης. Το συναντάμε όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία ως flan καθώς και στην Ιταλία που είναι γνωστό ως crema caramella. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τον Εμφύλιο του 1945.
Είναι γλυκό που μοιάζει με το καζάν-ντιπί και την κρεμ μπρουλέ.
Η σημερινή συνταγή δεν είναι με την κλασική κρέμα αλλά με ψωμί του τοστ. Οσοι έχουν δοκιμάσει τη συγκεκριμένη κρέμα καραμελέ, δύσκολα μπορούν να καταλάβουν ότι είναι φτιαγμένη από ψωμί.
Υλικά
Καραμέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νερό
Κρέμα
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλιτζάνι νερό ( 250 ml)
1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα (60 ml)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγά
Πηγή: Πηγή: mothersblog.gr
0 Σχόλια