Τηγανίτες μήλου
ΜΕΡΙΔΕΣ 14
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 25Λ
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα
και κομμένα σε κυβάκια
225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα, και έξτρα για το
πασπάλισμα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
250 γρ. χλιαρό νερό
Μέλι 1 λίτρο ηλιέλαιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και το
αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι και να έχουμε
μέτριος χυλός. Θέλουμε να είναι δεμένος αλλά όχι πολύ σφιχτός.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε
μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το
μείγμα μας και το ρίχνουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές
να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε σε ένα ταψί που έχουμε
στρώσει απορροφητικό χαρτί.
7Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μέλι και
κανέλα.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια