Πιθανό "μπλόκο" στην αποπληρωμή του ΔΝΤ!

Πιθανό "μπλόκο" στην αποπληρωμή του ΔΝΤ!





Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ανησυχία για την παροχολογία – πιθανό "μπλόκο" στην αποπληρωμή του ΔΝΤ!

Ανησυχία προκάλεσαν στην ευρωζώνη οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για παροχές αφού αμφισβητείται πλέον το κατά πόσο η Ελλάδα παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της, μετέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. μιλώντας σε συνθήκες ανωνυμίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο ίδιος αξιωματούχος έκανε σαφές ότι τα Kοινοβούλια ανά τα κράτη - μέλη της Eυρωζώνης μπορεί να συνδέσουν τις εν λόγω ανακοινώσεις με το ζήτημα της πρόωρης αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ.

"Δεν έχει ακόμα συμβεί αλλά μπορεί να γίνει" ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. "Δεν ξέρω την αντίδραση όλων των κοινοβουλίων", σημείωσε αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικά εξ αυτών να μην εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή, παρ' όλο που σε οικονομικούς όρους έχει απόλυτο νόημα.

Επισήμανε επίσης ότι το θέμα Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη,  αλλά το θέμα μπορεί να τεθεί.  Μπορεί υπουργοί να θέσουν ερωτήματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά "υπάρχει ανησυχία για αυτά που έχουν ανακοινωθεί, ανησυχία για το αν οι Έλληνες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους".

Όσον αφορά την αλλαγή χρήσης τμήματος του "μαξιλαριού ρευστότητας" που έχει η ελληνική κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα,  ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι όταν διάβασε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα μπερδεύτηκε. Σύμφωνα με την "Καθημερινή" είπε "είμαι σε σύγχυση και οι θεσμοί το ίδιο, αλλά αναμένω την έκθεση των θεσμών", προσθέτοντας όμως ότι αυτό που αναμένει να αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ότι "οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι στόχοι", αφήνοντας να εννοηθεί ότι  πρέπει να τηρηθούν.

Πηγή: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια