-Με ποιο τρόπο δεν θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας;

-Με ποιο τρόπο δεν θα ασπρίσουν τα μαλλιά σας;





Το πέρασμα των χρόνων γίνεται φανερό και στα μαλλιά: εξασθενούν και σπάνε εύκολα, αραιώνουν και χάνουν τη χρωστική τους με αποτέλεσμα το γνωστό μας γκριζάρισμα. Τα καλά νέα είναι πως μια διατροφή πλήρης σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία του δέρματος του κεφαλιού, των μαλλιών, ακόμη και να τα βοηθήσει να διατηρήσουν για περισσότερο το χρώμα τους.

-Φρούτα τύπου berries​
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, περιέχουν όμως και άφθονα αντιοξειδωτικά συστατικά απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Τα συστατικά τους εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Καθώς τα γκρίζα και άτονα μαλλιά σχετίζονται με τη γήρανση, μια διατροφή πλούσια σε berries (μύρτιλλα, φρούτα του δάσους, φράουλες, μούρα, γκότζι κ.ά.) θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να δείχνουν στιλπνά, υγιή και να μη χάσουν το χρώμα τους.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα όμως και σχετικά με την υγεία του τριχωτού, περιέχουν βιταμίνη Β12 η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνη που βοηθά τα μαλλιά σας να μη χάνουν το χρώμα τους. Γενικότερα όμως η σωστή θρέψη του δέρματος του κεφαλιού σου είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για υγιή, δυνατά και νεανικά μαλλιά.

Σολομός
Πέρα από τα πολύ ωφέλιμα ω3 λιπαρά, ο σολομός περιέχει και σελήνιο, μέταλλο που συμβάλει στην ορμονική ισορροπία στον οργανισμό. Μεταξύ των ωφελημάτων από την ορμονική ισορροπία είναι και τα υγιή και όμορφα μαλλιά.

Σοκολάτα αμυγδάλου
Ο χαλκός, που περιέχεται στη μαύρη σοκολάτα και στα αμύγδαλα, βάζει την αγαπημένη σοκολάτα στην κατηγορία των τροφών που χαρίζουν νεανικά μαλλιά, αφού συμβάλει στην παραγωγή της μελανίνης, της χρωστικής που δίνει στο δέρμα και τα μαλλιά σας το χρώμα τους.

Πηγή: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια