Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 15΄
Χρόνος: 30΄
Βαθμός Δυσκολίας:
Εύκολο
Κόστος: 10.50€
Νένα Ισμυρνόγλου
30 ΜΑΪΟΥ 2019
Συνταγή: Νένα
Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος
Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότερα
Τα μισά αυγά τα κάνουμε
στραπατσάδα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε μάτια στο ίδιο τηγάνι, για να έχουμε στο
τέλος ρευστό κρόκο σαν σάλτσα στο φαγητό μας.
Υλικά
8 αυγά 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), καλά
στραγγισμένες και λεπτοκομμένες
120 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη (π.χ.
Καλαβρύτων), θρυμματισμένη
60 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο Νάξου),
τριμμένη
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος (ή
ρίγανη)
1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (ή σουσάμι)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι
ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τις πιπεριές
και λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα
4 από τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα,
να ψηθούν λίγο, σπάμε τα υπόλοιπα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη στραπατσάδα,
ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα
αυγά (καλό είναι οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι). Σκορπίζουμε τα τυριά,
αλατοπίπερο και τον δυόσμο, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν
ελαφρώς τα τυριά, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι
και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ελιές και ψωμί φρυγανισμένο.
Πηγή: gastronomos.gr
0 Σχόλια