Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα τυριού: Γρήγορη και νόστιμη συνταγή!

Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα τυριού: Γρήγορη και νόστιμη συνταγή!







Πένες με κοτόπουλο: Τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό το οποίο το αγαπούν οι περισσότεροι και η παρακάτω συνταγή, πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα τυριού είναι μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής

2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 πακέτο (500 γρ.) πέννες ριγωτές (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε λωρίδες (ή άλλα της αρεσκείας σας κομμένα σε φέτες)
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι – Πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.


Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.

Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. [*]


 Σημείωση:
Σε περίπτωση που βάλουμε το ζυμαρικό μέσα στο μείγμα κοτόπουλου, έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό μας και να το προσθέσουμε στο μείγμα κοτόπουλου πριν βάλουμε και το ζυμαρικό και να ανακατέψουμε πάνω στη φωτιά για 1΄τουλάχιστον.


Αν ακολουθήσετε βήμα-βήμα τη συνταγή, τότε πολύ γρήγορα θα έχετε στο πιάτο σας τις πιο νόστιμες πένες με κοτόπουλο που έχετε μαγειρέψει!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!


Πηγή: true.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια