Fake news ο Αλεξάντερ που αιχμαλωτίστηκε από αρκούδα στη Ρωσία; ;;;

Fake news ο Αλεξάντερ που αιχμαλωτίστηκε από αρκούδα στη Ρωσία; ;;;





Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο ενός ανθρώπου από τη Ρωσία που υποτίθεται ότι βρισκόταν στη φωλιά αρκούδας για πάνω από έναν μήνα.

Πρώτη η εφημερίδα Siberian Times μετέδωσε πως ο άνδρας εν ονόματι Αλεξάντερ, εντοπίστηκε από κυνηγούς στη φωλιά μιας αρκούδας που τον είχε... απαγάγει και τον κρατούσε αιχμάλωτο στην περιοχή Tuva.
Το βίντεο με την εικόνα του Αλεξάντερ είναι σοκαριστικό, ωστόσο το Russia Today μεταδίδει πως είναι fake.
Δημοσιογράφοι της περιοχής είπαν πως το βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συνοδευόμενο από ένα ηχητικό αρχείο που «εξηγούσε» ότι ο Αλεξάντερ εντοπίστηκε μέσα σε φέρετρο σε αγροτική περιοχή στο Σότσι που ξεθάφτηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.
Υποστηρίζεται πως στην πορεία κάποιος άλλαξε την ιστορία αναφέροντας πως ο Αλεξάντερ ήταν θύμα της αρκούδας και έτσι διαδόθηκε σε δυτικά μίντια τα οποία πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έγραψαν ότι ο Αλεξάντερ είχε σπάσει την σπονδυλική του στήλη και έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει.
Αξιωματούχοι από την Tuva ξεκαθάρισαν πως το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στην περιοχή, τονίζοντας ότι δεν έχει καταγραφεί και πως η διάλεκτος που ακούγεται στο βίντεο δεν είναι η τοπική.
Το σενάριο με το φέρετρο διέψευσαν, επίσης, και οι Αρχές του Σότσι.
Το Russia Today υπογραμμίζει πως την περασμένη εβδομάδα το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο Pikabu, μια ρωσική ιστοσελίδα αντίστοιχη με το Reddit.


Διαβάστε περισσότερα την ανάρτηση με το βίντεο:

 

Αρκούδα κρατούσε άνδρα για 30 μέρες στη φωλιά της.
Δείτε την φωτό που σοκάρει όλους μας!
https://logotexnikoperiboli.blogspot.com/2019/06/30_27.html





Πηγή: reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια