Συνδυασμοί τροφών για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου, που δεν περιλαμβάνουν κρέας!!!

Συνδυασμοί τροφών για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου, που δεν περιλαμβάνουν κρέας!!!






Εάν σκέφτεστε να κόψετε ή να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.

Κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.

Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).

Υπάρχει όμως η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.

Δείτε στις παρακάτω έξι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C.

Σπανάκι + κόκκινες πιπεριές

Μπρόκολο + ντομάτες

Κέιλ + πορτοκάλι

Μαύρα φασόλια + λάχανο

Φακές + λαχανάκια Βρυξελλών

Μαύρη σοκολάτα + φράουλες

Πηγή: onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια