Εάν σκέφτεστε να κόψετε
ή να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το
ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.
Κάποιες τροφές φυτικής
προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.
Μόνο το 2-20% του
σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού
στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής
προέλευσης (αιμικός).
Υπάρχει όμως η εξής
απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν
εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.
Δείτε στις παρακάτω έξι
φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά
πλούσια σε βιταμίνη C.
Σπανάκι + κόκκινες
πιπεριές
Μπρόκολο + ντομάτες
Κέιλ + πορτοκάλι
Μαύρα φασόλια + λάχανο
Φακές + λαχανάκια
Βρυξελλών
Μαύρη σοκολάτα +
φράουλες
Πηγή: onmed.gr
0 Σχόλια