Μοσχαράκι με λαχανικά στη λαδόκολλα!

Μοσχαράκι με λαχανικά στη λαδόκολλα!






Πεντανόστιμο μοσχαράκι με λαχανικά στη λαδόκολλα. Μια συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύσηπου του δίνει το ψήσιμο μέσα σε λαδόκολλα, για το καθημερινό καθώς και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

    1½ κιλό μοσχαράκι από χτένι σπάλας ή ελιά κομμένο σε κομμάτια
    1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    3-4 μέτριες πατάτες
    2-3 καρότα
    4 πιπεριές (2 πράσινες + 2 κόκκινες)
    2 κρεμμύδια ξερά
    3-4 μέτριες ντομάτες φρέσκες
    αλάτι πιπέρι
    ρίγανη ή θυμάρι
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο
    κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. Μετά το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στεγνώνετε με απορροφητικά χαρτί. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζετε τα κομμάτια κρέατος μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές.
    Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε για 1-2 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύπτει το κρέας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος το αλατοπιπερώνετε.
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τα λαχανικά. Τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Μετά τα τσιγαρίζετε όλα (εκτός από τις ντομάτες) σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
    Παίρνετε 2-3 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα ή λαδόκολλα εσωτερικά αλουμινόχαρτο εξωτερικά, μοιράζετε ισομερώς το κρέας και γύρω του τα λαχανικά και τις ντομάτες. Πάνω απ” το καθένα ρίχνετε μερικές κουταλιές από το ζουμί του κρέατος και τα πασπαλίζετε με ρίγανη ή θυμάρι και μαϊντανό. Προαιρετικά προσθέστε και μερικούς κύβους κεφαλογραβιέρας.
    Τα κλείνετε πολύ καλά σε πακέτα, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 210 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου. Μπορείτε να σερβίρετε τα πακέτα χωρίς να τα ανοίξετε, σε πιατέλες στο κέντρο του τραπεζιού, όσο είναι ακόμα ζεστά.
    Σημείωση: Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να παραλείψετε κάποια λαχανικά να να προσθέσετε άλλα όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πράσα κ.α. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στα πακέτα και μερικά κομμάτια από κάποιο σκληρό τυρί όπως κεφαλογραβιέρα.


Πηγή: sintayes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια