2 πολύ ωραίες
και επιτυχημένες συνταγές !!!
ΥΛΙΚΑ:
Συνταγή Νο1
5 ποτήρια μούστο
κομμένο
1 ποτήρι αλεύρι ή
νισεστέ
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μία
κατσαρόλα το μούστο κρύο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
με το μούστο.
Ανακατεύουμε καλά να
διαλυθεί το αλεύρι, να μην έχει σβόλους .
Ανάβουμε την εστία μας
και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μη μας
σβολιάσει μέχρι να πήξει ο μούστος και να γίνει σαν κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε
μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα
γεμίζουμε ρηχά πιάτα ή μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και
κανέλα.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
*Μπορείτε αν θέλετε να
μην ρίξετε καρύδια και σουσάμι μέσα στη μουσταλευριά,
αλλά μόνο να τα
πασπαλίσετε από πάνω με κανέλα σκέτη ή σουσάμι καρύδια !
Υλικά συνταγή
Νο2 της γιαγιάς.
ΥΛΙΚΑ:
6 ποτήρια μούστος
1 ποτήρι αλεύρι σκληρό
σταρένιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μούστο σε
μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μη
σβολιάσει.
Μόλις ανακατευτεί βάζουμε την κατσαρόλα σε
χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Μόλις πάει να δέσει
προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να
ενωθούν όλα τα υλικά.
Το σερβίρουμε σε
πιατάκια ή μπολ και πασπαλίζουμε με
χονδροκοπανισμένο καρύδι και κανέλα.
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com
0 Σχόλια