Έφυγε απο την ζωή στα 46 η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη- Η γυναίκα που γνώριζε καλά τι σημαίνει υψηλή ραπτική-…

Έφυγε απο την ζωή στα 46 η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη- Η γυναίκα που γνώριζε καλά τι σημαίνει υψηλή ραπτική-…





Έφυγε  απο την ζωή στα 46 της χρόνια  η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας,
με Κρητική καταγωγή,
Σοφία Κοκοσαλάκη, στις 14-10-2019, σε ηλικία μόλις  46 ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα πάλευε με τον καρκίνο. Αναγνωρισμένη διεθνώς στο χώρο της μόδας με σημαντικές συνεργασίες, η σχεδιάστρια ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. 
Η σχεδιάστρια μόδας σχεδίαζε ρούχα με υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ήταν βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η σπουδαία δημιουργός γνώριζε καλά πώς να τα συνδυάζει με σύγχρονα στοιχεία για το αποτέλεσμα μίας άκρως κομψής διαχρονικότητας στα σύνολά της.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1972 με καταγωγή από την Κρήτη, η μεγάλη σχεδιάστρια ρούχων σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφοιτώντας μετέπειτα, και συγκεκριμένα το 1998 από το Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου του Λονδίνου. Ενδιάμεσα, είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας, ενώ οι πρωτότυπες δημιουργίες της είχαν ήδη αρχίσει να πωλούνται σε καταστήματα μόδας στην Ελλάδα.



Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες, ενώ ήταν εκείνη που το 2002 ανέλαβε το σχεδιασμό των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Το 2004 επίσης κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η είδηση του θανάτου της σοκάρει καθώς λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας της.






 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια