Έκλεισαν τα σχολεία σε Κύθηρα και Αντικύθηρα!

Έκλεισαν τα σχολεία σε Κύθηρα και Αντικύθηρα!




Ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, έδωσε εντολή να κλείσουν σήμερα τα σχολεία τόσο στα Κύθηρα, όσο και στα Αντικύθηρα. Έλεγχοι σε κτίρια και σπίτια.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

    «Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μιλώντας στο Sputnik.

Τόνισε δε, ότι μηχανικοί της περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο νησί, έχουν ξεκινήσει επιτόπιους ελέγχους σε σπίτια και κτίρια.

Μάλιστα, θα παραμείνουν στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες, συνεχίζοντας τις αυτοψίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    «Ο μηχανισμός λειτούργησε ακαριαία, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κυθήρων.

Και κατέληξε: «Έκλεισαν τα σχολεία καθώς δώσαμε προληπτικά εντολή να φύγουν οι μαθητές. Η πυροσβεστική και η αστυνομία διεξάγουν ελέγχους σε ολόκληρο το νησί».

Υπενθυμίζεται ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί της Τετάρτης, 74 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων.

Εξαιτίας του σεισμού, προκλήθηκαν μικρές φθορές σε ακατοίκητο κτίριο του δήμου Κισσάμου Χανίων, όπως και σε σχολείο της περιοχής, όπου έπεσαν σοβάδες.


Πηγή: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια