Kατάμεστη η Ανδρόγεως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 στην βιβλιοπαρουσίαση του Ερωτόκριτου με την επιμέλεια της Παιδιάτρου Στέλλα Κανάκη !

Kατάμεστη η Ανδρόγεως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 στην βιβλιοπαρουσίαση του Ερωτόκριτου με την επιμέλεια της Παιδιάτρου Στέλλα Κανάκη !



























Κατάμεστη η αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019,  στην βιβλιοπαρουσίαση του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, με επιμέλεια και ερμηνεία της κας Στέλλας Κανάκη.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με την συμμετοχή θεσμικών παραγόντων και πλήθους στην Ανδρόγεω, αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» με την στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, τού Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Φαιστού και τού Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Πρόκειται για τη νέα έκδοση του Ερωτόκριτου με τίτλο «Ερωτόκριτος –οι περισσότεροι στίχοι από το πρωτότυπο, με ερμηνεία στα πιο δύσκολα σημεία», εκδόσεις Κεχριμπάρι, με επιμέλεια Στέλλας Κανάκη, η οποία και χειροκροτήθηκε θερμά απ’ όλους για το σημαντικό της έργο στην παράδοση-στόν Ερωτόκριτο, ενώ η ίδια είναι παιδίατρος στο επάγγελμα.
Στην σημαντικότητα του βιβλίου και της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι παριστάμενοι,
Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβούλιου Παύλος Μπαριτάκης,
ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης,
η Αντιδήμαρχος Φαιστού Βασιλεία Αρμουτάκη,ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης,
η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σίβας Φαιστού Δεσποινα Παπαδάκη,
ενώ για το βιβλίο μίλησαν, ο Γιώργος Παναγιωτάκης,
συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής, ο Αντώνης Τσιριγωτάκης, λαογράφος-συγγραφέας,
ο Γιώργος Κοκαράκης,-παρουσιαστής, η επιμελήτρια Στέλλα Κανάκη,
ενώ συντονίστρια ήταν η λογοτέχνιδα  Ρένα Τζωράκη.
Όπως ανέφεραν οι ομιλητές και εξήγησε η έχουσα την επιμέλεια της έκδοσης Στέλλα Κανάκη, πρόκειται για μια χρηστική έκδοση του Ερωτόκριτου, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα τους περισσότερους στίχους (χωρίς αλλοιώσεις), αλλά και την πιστή ερμηνεία σε θέσεις-κλειδιά.

Η ερμηνεία –όπου υπάρχει– τεκμηριώνεται απόλυτα, και έγινε με «εργαλεία» τη σύγχρονη κρητική διάλεκτο, τη λαογραφία και τις γνώμες των ειδικών. Όπως αναφέρει η κα. Κανάκη, το έργο έχει δομηθεί με πρωτότυπο τρόπο, και ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το ποίημα συνεχόμενα, σαν κάθε μυθιστορία. Ακόμα, αν το επιθυμεί, μπορεί να μελετήσει αναλυτικά κάποια σημεία, ακολουθώντας τις παραπομπές.

Επίσης, αναφέρθηκε πως ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ολόκληρο τον Ερωτόκριτο από την αρχή μέχρι το τέλος, σε όλες τις παραμέτρους του (τη γνήσια γλώσσα και τη στιχουργία του Κορνάρου, και το πλήρες νόημα του Ερωτόκριτου.










Η Βραδιά τελείωσε με την υπογραφή της συγγραφέως και αφιερώσεις στο βιβλίο της  και   με αφθονία ποτών και γλυκών...
Από το Λογοτεχνικό περιβόλι ευχόμαστε στην συγγραφέα καλοτάξιδο το βιβλίο της και οι αρμόδιοι φορείς να  εισηγηθούν ώστε να μπει στα σχολεία όλης της χώρας μας μιας και τα μηνύματα του Ερωτόκριτου είναι διαχρονικά και επίκαιρα
και ο Βιτσέντζος Κορνάρος θεωρείται ο Σαίξπηρ της Κρήτης μας με μια  ειδοποιό διαφορά:

Στον επίλογο του έργου του ο Β.  Κορνάρος   επιλέγει  την  κάθαρση,
όπως στις αρχαίες τραγωδίες , αλλά με τρόπο γλυκό , γαλήνιο , ήρεμο μοιράζοντας στον κάθε αναγνώστη χαρά, γιατί θριαμβεύει η επιμονή και ανταμείβεται η προσπάθεια!
 Γι αυτό το λόγο συστείνω  ανεπιφύλακτα  αυτό το βιβλίο και πιστεύω,  πως θα αποτελέσει στον απροκάληπτο αναγνώστη μια διαφορετική  όψη και θεώρηση της ΖΩΗΣ και των πραγματικών ΑΞΙΩΝ της!
Αγοράστε αυτό το βιβλίο, που θα δώσει νόημα και προπάντων ΕΛΠΙΔΑ   στη ζωή μας…





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια