Πώς να φτιάξεις τον τέλειο πουρέ πατάτας;

Πώς να φτιάξεις τον τέλειο πουρέ πατάτας;







Φαντάζει τόσο απλό μα συνάμα είναι τόσο σύνθετα απολαυστικό! Ο πουρές δεν είναι επιστήμη, είναι όμως μια συνταγή που αξίζει την προσοχή σου για να απογειώσει το κυρίως πιάτο που συνοδεύει. Όπως και στα Όσκαρ, ο δεύτερος πρωταγωνιστικός ρόλος είναι συχνά πιο σημαντικός από τον πρώτο!

Tip 1:
Ο πουρές μαγειρεύεται ιδανικά την τελευταία στιγμή πριν σερβιριστεί. Ο ξαναζεσταμένος πουρές είναι πάντα κάπως πιο άνοστος αλλά, αν πρέπει οπωσδήποτε να ξαναζεσταθεί, τότε καλύτερα αυτό να γίνει σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ή σε μπεν μαρί. Ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων.

Tip 2:
 Προσέχουμε πάντα το αλάτι γιατί η πατάτα είναι σφουγγάρι αλατιού. Το ψιλό αλάτι σου δείχνει αμέσως πού βρίσκεσαι, ενώ το χονδρό αργεί λίγο να αλατίσει το φαγητό.

Tip 3:
 Μπορείς να τον κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον με γλυκοπατάτα, καλά βρασμένο μπρόκολο, λίγα κάστανα ή καλά σοταρισμένη κολοκύθα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    1 κιλό πατάτες
    75 γρ. βούτυρο
    αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά

    1/2 κύβο λαχανικών

    100 ml κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει όλες τις πατάτες και το καλύπτουμε χοντρό αλάτι.
    Πλένουμε καλά τις πατάτες, αφαιρώντας το χώμα από τη φλούδα τους με ένα βουρτσάκι, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
    Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστεί η υγρασία από τις πατάτες.
    Ψήνουμε για 45 με 60 λεπτά στο φούρνο.
    Τις βγάζουμε από τον φούρνο Και τις κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
    Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους όπως κάνουμε με τα αβοκάντο.
    Χρησιμοποιούμε πρες-πουρέ, το ειδικό εργαλείο, ή απλώς ένα πιρούνι για να τις λιώσουμε. Δεν χρησιμοποιούμε μπλέντερ γιατί καταστρέφουμε την υφή του πουρέ.
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
    Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
    Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε αφήνοντας τις πατάτες να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
    Η σωστή εμφάνιση του πουρέ έχει βουναλάκια που στέκονται, δεν είναι μια λεία, επίπεδη επιφάνεια.
    Προαιρετικά προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τον κύβο και ανακατεύουμε καλά.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Πηγή: coolartisan.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια