ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
650gr. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ 50-50
580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
7 αυγά
120gr. γάλα
1gr.
μαστίχα σε σκόνη
10gr. μαχλέπι σε σκόνη
900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(κοσκινισμένο)
15gr. baking powder
Αχνη για πασπάλισμα
1 βανιλίνη σκόνη
ΜΕΘΟΔΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη,
το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη μαστίχα και το μαχλέπι και τα χτυπάμε για
10’ περίπου, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού
και τη σόδα για να φουσκώσει. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε
για να αφομοιωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με
λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς για 50’ έως 1 ώρα.
Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!
Πηγή: epiros.gr
0 Σχόλια