Οι δέκα καλύτερες τροφες για να μυρίζετε υπέροχα!

Οι δέκα καλύτερες τροφες για να μυρίζετε υπέροχα!




1. Λεμόνια

Η κατανάλωση λεμονιών είναι γενικότερα καλή για τον οργανισμό μας για πολλούς λόγους. Είτε αυτό είναι η βιταμίνη C, είτε τα αντιοξειδωτικά. Φαίνεται πως τα λεμόνια παίζουν μεγάλο ρόλο και στη μυρωδιά! Ποιος θα το πίστευε πως 1-2 λεμόνια μπορούν να σας κάνουν να μυρίζετε σαν να βγήκατε μόλις από το μπάνιο; Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ που μπορεί να σας ακούγεται κάπως επικίνδυνο αλλά δεν είναι!

Όλο αυτό το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια, καταστρέφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για διάφορα είδη οσμές και κατοικούν πάνω στο δέρμα μας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και οι ίδιοι προσθέτοντας χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό (κατά προτίμηση ζεστό). Ξέρω πως δεν σας ακούγετε πολύ ωραίο αλλά πρέπει να με εμπιστευτείτε! Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα τότε πάρτε φέτες λεμονιού και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή των μασχαλών σας και μετά από μισή ώρα κάντε ένα μπάνιο.
2. Κανέλα


Η κανέλα είναι γενικά ένα μπαχαρικό με αρκετά έντονο άρωμα και για όσους την αγαπούν τότε αυτή η ιδέα είναι φανταστική. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι και εσείς θα μυρίζετε κανέλα αλλά τουλάχιστον μπορείτε να το απολαύσετε! Φαίνεται πως η κανέλα μπορεί να καταπολεμήσει την δυσοσμία του στόματος και τα βακτήρια που βρίσκονται εκεί αλλά και στο υπόλοιπο στο σώμα σας.

Η κανέλα ωστόσο δεν είναι από αυτές τις τροφές που απλά τρως με ένα κουτάλι. Σωστά; Ίσως αναρωτηθείτε “και πως μπορώ να την καταναλώσω μόνη της;”. Η απάντηση είναι απλή! Αρχικά θα χρειαστεί να αγοράσετε μερικά ξυλάκια κανέλας. Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά. Αν δεν μπορείτε να το πιείτε και η γεύση σας φαίνεται πολύ έντονη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν στοματικό διάλυμα και να κάνετε λίγες πλύσεις για να απαλλαχτείτε από τη δυσοσμία.

3. Λάδι καρύδας


Ετοιμαστείτε για λίγο πιο τροπικές καταστάσεις! Κάποιοι από εσάς ίσως αγαπούν οτιδήποτε έχει γεύση καρύδας. Κάποιοι άλλοι πάλι ίσως νιώθετε πως τρώτε αντηλιακό! Το καταλαβαίνω! Αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα κι εγώ απολαμβάνω τα σοκολατένια γλυκά που έχουν μια μικρή δόση καρύδας. Απλά ας μην το παρακάνουμε! Αν βέβαια έχετε κάποιο ραντεβού και θέλετε να μυρίζετε τέλεια, τότε ας το παρακάνουμε λίγο! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Το λάδι καρύδας έχει φοβερά αποτελέσματα στη χώνεψη, στη μυρωδιά του σώματος αλλά και στην καταπολέμηση της δυσοσμίας του στόματος. Είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός ιδιοτήτων και καταπολεμά τα βακτήρια σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Αν δεν μπορείτε να το καταναλώσετε σε αυτή τη μορφή, δοκιμάστε να το αραιώσετε σε λίγο νερό για να έχει πιο ήπια γεύση. Μπορείτε να κάνετε και απλές πλύσεις στόματος αν θέλετε να αποφύγετε την κακή αναπνοή.
4. Πράσινο τσάι


Είναι ώρα για τσάι! Γενικά οι Βρετανοί μάλλον ξέρουν ποια είναι η καλύτερη λύση όταν πρόκειται για τη μυρωδιά του σώματος. Ή απλά δεν το γνωρίζουν και το πίνουν έτσι κι αλλιώς! Το πράσινο τσάι αλλά και το τσάι του βουνού έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της κακής μυρωδιάς, της δυσοσμίας του στόματος αλλά και της μυρωδιά στις πατούσες. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός αν θέλετε τη γνώμη μου.
Το τσάι έχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που βοηθούν στη μείωση των ανεπιθύμητων οσμών και στο να έχετε μια όμορφη φυσική μυρωδιά. Αν μπορείτε θα σας πρότεινα να πίνετε μερικές κούπες ημερησίως. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να το φέρετε πιο πολύ στα γούστα σας. Δοκιμάστε αντί για ακόμα έναν καφέ να πιείτε ένα τσάι και θα δείτε αμέσως τα αποτελέσματα.
5. Σέλερι


Οι άντρες θέλω να μου δώσετε την προσοχή σας γιατί αυτό εδώ αφορά εσάς. Αν θέλετε να μυρίζετε ωραία στη σύντροφο σας ή στο πρώτο ραντεβού, τότε αυτή εδώ η συμβουλή είναι η κατάλληλη για εσάς. Το σέλερι είναι γεμάτο με ανδροστενόνη και ανδροστενόλη. “Τι είναι αυτά” θα μου πείτε εσείς τώρα και έχετε απόλυτο δίκιο! Αυτά τα δύο πραγματάκια βοηθούν το σώμα μας να απελευθερώσει φερομόνες, κάτι που θα σας κάνει πιο ελκυστικούς στο γυναικείο φύλο.

Γιατί να μην αξιοποιήσετε τη βιολογία και να την έχετε σύμμαχο σας; Η καλή μυρωδιά δεν είναι πάντα αυτό που φανταζόμαστε. Οι φερομόνες δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να εντοπίσουμε σαν συγκεκριμένη μυρωδιά. Όταν όμως η μύτη μας το πιάσει τότε ο εγκέφαλος μας αντιδρά αναλόγως και ο στόχος πετυχαίνεται. Ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεστε λοιπόν γίνεστε πιο ελκυστικοί!
6. Ντομάτες


Ή τομάτες για όσους το προτιμούν έτσι! Είστε έτοιμοι να τρελαθείτε με αυτό που θα σας πω; Οι ντομάτες είναι εδώ για να σας σώσουν από την κακή μυρωδιά. Ξεχάστε βρωμερές μασχάλες και βρωμερές πατούσες μια για πάντα! Και πριν αρχίσετε να τρώτε ένα τελάρο ντομάτες περιμένετε να σας εξηγήσω! Αν φάτε μερικές ντομάτες σίγουρα θα βελτιώσετε αμέσως την μυρωδιά σας αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος για να το καταφέρετε αυτό. Θα σας φαίνονται παράξενα όλα αυτά που λέω αλλά θα σας εξηγήσω.

Αν θέλετε να κάνετε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη μυρωδιά τότε αφού φάτε τη σαλάτα σας, δοκιμάστε και αυτό! Βάλτε λίγο πολτό ντομάτας στο σώμα σας! Εννοώ στα σημεία που η μυρωδιά μπορεί να γίνει ενοχλητική! Μείνετε έτσι για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να μη λερώσετε τίποτα! Στη συνέχεια μπείτε για ένα μπάνιο και θα δείτε τρομερά αποτελέσματα!
7. Φασκόμηλο



Το φασκόμηλο όπως και το τσάι είναι ευεργετικό και έχει αποτελέσματα όσον αφορά τη μυρωδιά μας. Γενικότερα τα βότανα εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται για να καλύψουν κακές μυρωδιές. Το γεγονός ότι συνοδεύονται και από άλλες ιδιότητες ήταν που τα έκανε και την πηγή των πρώτων φαρμάκων στην ιστορία. Δεν θα ήταν παράξενο να βοηθούν και στη δυσοσμία.

Το φασκόμηλο είναι γεμάτο από ουσίες που καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν αυτή την άσχημη μυρωδιά σε περιοχές όπως οι μασχάλες και οι πατούσες. Προσθέστε μερικά φύλλα σε ζεστό νερό και αφήστε τα εκεί για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε και το απολαμβάνετε όπως θα κάνατε με το τσάι σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη γεύση με λίγο λεμόνι ή μέλι αν το προτιμάτε έτσι.
8. Γιαούρτι


Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι είναι ίσως μια από τις καλύτερες λύσεις για τη δυσοσμία του στόματος. Οι καλλιέργειες τους καταπολεμούν τα βακτήρια που βρίσκονται στην στοματική μας κοιλότητα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το επίπεδο των χημικών ουσιών με βάση το θείο οι οποίες είναι υπεύθυνες για αυτή τη μυρωδιά. Απαλλαγείτε από αυτά με φυσικό τρόπο!

Επίσης στο γιαούρτι μπορούμε να βρούμε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D η οποία βοηθά να διατηρούμε μια καλή μυρωδιά σώματος όσο βοηθά και με την στοματική μας υγιεινή. Έχει πολύ ωραία γεύση από μόνο του αλλά αν εσείς επιθυμείτε κάτι διαφορετικό μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα. Για πρωινό ή βραδινό, απολαύστε ένα υγιεινό γεύμα και δείτε την μυρωδιά σας να γίνεται φανταστική.
9. Σιταρόχορτο




Γυρίζουμε πίσω στις φυτικές τροφές. Όπως μπορεί να παρατηρήσατε και οι ίδιοι οι φυτικές τροφές έχουν πολύ χρήσιμες ιδιότητες όταν πρόκειται για τη μυρωδιά. Τα ζωικά παράγωγα όχι τόσο! Το επόμενο λοιπόν στη λίστα είναι το σιταρόχορτο. Ίσως να μην το έχετε ακούσει ποτέ. Εγώ δεν το είχα ακουστά. Διάβασα όμως για αυτό και τώρα μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε αν θέλετε να μυρίζετε θαυμάσια.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη κάτι που κάνει το σώμα μας να μυρίζει τέλεια. Θα μου πείτε “γιατί σιταρόχορτο και όχι κάτι άλλο αφού όλα τα φυτά έχουν χλωροφύλλη;”. Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε! Η ποσότητα είναι που κάνει τη διαφορά! Μπορείτε να βάλετε δύο κουταλιές του γλυκού σε λίγο νερό και να πίνετε ένα ποτήρι κάθε πρωί. Θα είμαι εδώ και θα περιμένω να μου πείτε πόσο δίκιο είχα!

10. Λευκό ψάρι

Αυτό θα το θεωρήσουμε σαν μια απλή συμβουλή για το τι να προσέχετε περισσότερο. Αν είστε σε κάποιο ραντεβού ή αν ετοιμάζεστε να βγείτε ραντεβού και προηγουμένως σκοπεύετε να φάτε, τότε αποφύγετε το κόκκινο κρέας. Η καλύτερη σας επιλογή είναι το λευκό ψάρι! Μπορεί να εκπλαγείτε, όμως αυτό είναι το φαγητό που δεν θα έχει καμία επιρροή στη μυρωδιά σας.

Δεν θα σας απαλλάξει από τη δυσοσμία, όμως για να είμαι ειλικρινής, το να φάτε κάτι που δεν θα επιδεινώσει την κατάσταση είναι κι αυτό επιτυχία. Δεν νομίζετε; Ο μεταβολισμός των λευκών ψαριών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος, σε αντίθεση με το κόκκινο κρέας που απαιτεί ενέργεια και ο οργανισμός μας ζορίζεται. Με αυτό τον τρόπο είναι όλα υπό έλεγχο και η μυρωδιά σας επίσης!



Πηγή: bitelists.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια