Να παγώσει το νομοσχέδιο για τις αμερικάνικες βάσεις ζήτησε ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

Να παγώσει το νομοσχέδιο για τις αμερικάνικες βάσεις ζήτησε ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.





 Να παγώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αμερικάνικες βάσεις ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε εφαρμογή της απόφασης που πάρθηκε χτες σε ευρεία σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι όσο η υπερδύναμη δείχνει ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσω με τον κ.Μητσοτάκη. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης. Εξέφρασα την ανησυχία μου για την εκκωφαντική σιωπή από την αμερικανική ηγεσία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κος Μητσοτάκης προσυπέγραψε αλλά έκανε το αντίθετο: έδωσε όσα είχε να δώσει πριν ζητήσει όσα δικαιούνταν να πάρει. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και το εάν θα βρεθούν στο πλευρό μας αν το πράξει».

Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα μέχρι να εκφραστεί ξεκάθαρη στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αύξηση της αμυντικής ισχύος αλλά ζητά τεκμηρίωση για τους σχεδιασμούς".

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε την κάθετη άρνηση στον εκλογικό νόμο, ενώ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει τα καλλιστεία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Να μην επιμείνει σε διχαστικές επιλογές για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σκοπός όλων μας είναι να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια ακόμα κρίση, εθνική αυτή την φορά".





«Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση να σταματήσει τα καλλιστεία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

    «Ελπίζω η επιμονή του κ. Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μην συνεχιστεί και να προβεί σε επιλογές και πρωτοβουλίες που δεν διχάζουν αλλά ενώνουν γιατί σκοπός όλων μας πρέπει να μην μπει η χώρα μας σε νέα κρίση, εθνική αυτήν την φορά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «προβληματισμένος από τις εξελίξεις».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν είναι προβληματισμένος, απάντησε «από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν «κανονικό».

«Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;», ρώτησαν δημοσιογράφοι και ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις».

Τέλος, ερωτηθείς εάν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.


Πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια