Πολύ εύκολη
1 ώρα αναμονή
Μερίδες: 25-30
Χρόνος Προετοιμασίας:
30'
Πανεύκολα τρουφάκια που
συνδυάζουν πραλίνα φουντουκιού και ινδοκάρυδου δίνοντας υπέροχη γεύση
Συστατικά
250 γρ. μαλακό τυρί
κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
100-120 γρ. ινδοκάρυδο
τριμμένο + 3/4 φλ. τσαγιού περίπου επιπλέον για πασπάλισμα
70 γρ. ζάχαρη ψιλή
κρυσταλλική (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
150 γρ. πραλίνα
φουντουκιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε το
μαλακό τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη ή με
ένα κουτάλι. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να
ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα που είναι μεν μαλακό αλλά εύπλαστο για να το
πλάσετε σε μπαλάκια.
Αν μειώσετε τη ζάχαρη ή
αν δεν είναι αρκετά εύπλαστη η ζύμη σας τότε πολτοποιείτε σε σκόνη λίγο
ινδοκάρυδο στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι ινδοκάρυδου, το προσθέτετε στο
μείγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε
το μείγμα για 30 λεπτά περίπου στο
ψυγείο για να “ξεκουραστεί” και να πλάθετε ευκολότερα. [*]
Στη συνέχεια τα πλάθετε
σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, τα μεταφέρετε σε μια μικρή πιατέλα και τα
ξαναβάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το σχήμα τους μέχρι να μαλακώσετε την
πραλίνα.
Σε ένα μπολ βάζετε το
ινδοκάρυδο. Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει σχετικά υγρή.
Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και περνάτε με γρήγορες κινήσεις κάθε μπαλάκι
τυριού-καρύδας πρώτα από τη πραλίνα και μετά από το μπολ με το ινδοκάρυδο φροντίζοντας
να καλυφθούν παντού και από την πραλίνα και από το ινδοκάρυδο.
Τοποθετείτε τα μπαλάκια
στη πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και σταθεροποιηθεί η
πραλίνα. Τα βγάζετε από το ψυγείο 5-10 λ πριν τα σερβίρετε για να μαλακώσουν
και να λιώνουν στο στόμα σας.
Πηγή: siakos.gr
0 Σχόλια