Ύμνος στην Γυναίκα του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού.

Ύμνος στην Γυναίκα του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού.




Γυναίκα κρατάει τη ζωή στα χέρια της. Την ποτίζει, την ταΐζει, δίνει την ψυχή της και τη σάρκα της ώστε η ζωή να συνεχίζει και να μεγαλώνει.
Γυναίκα κρατάει ένα σπιτικό στα χέρια της. Αν θα ζεσταθεί ένας άντρας, αν θα ποθήσει να γυρίσει στη φωλιά του, αν θα είναι απλό σπίτι ή ο χώρος του, αν θα είναι περαστικός ή μόνιμος, είναι στη θέληση μιας γυναίκας.
Γυναίκα κρατάει τον κόσμο όλο. Με τη ζέση της, με την πίστη της, με την αγάπη της ή και με τη δολοπλοκία της ο κόσμος όλος μπορεί να αλλάξει.
Γυναίκα κρατάει το ρυθμό της ημέρας και την απόλαυση της νύχτας. Από τα χέρια της και τις αποφάσεις της θα γεννηθεί ο ήρωας και θα ξεκουραστεί ο πολεμιστής.
Γυναίκα κρατάει το μέλλον. Αν θελήσει, η ζωή αναπαράγεται. Αν όχι, η ζωή μπλοκάρει. Γι αυτό και η ζωή της έχει δώσει τόση δύναμη.
Γυναίκα θα ξενυχτίσει στον πυρετό, γυναίκα θα καταφέρει αυτό που φαίνεται αδύνατο, γυναίκα θα αμβλύνει τα όρια της ανθρωπότητας, γυναίκα θα θυσιαστεί για το παιδί της, γυναίκα θα φέρει τον κόσμο πάνω κάτω για να τα καταφέρει, γυναίκα θα αντέξει περισσότερο, γυναίκα θα λύσει πολλαπλά προβλήματα, γυναίκα θα δει πέρα μακριά στον ορίζοντα, γυναίκα θα ονειρευτεί το απίθανο.
Γυναίκα θα σταθεί στο πλάι όταν πρέπει, γυναίκα θα γίνει μπροστάρης, γυναίκα θα ανεβάσει τον πήχη, γυναίκα θα αναδείξει την ομορφιά, γυναίκα θα γίνει το απόλυτο θηλυκό όταν ερωτευτεί, γυναίκα θα δώσει και από την ψυχή της γι αυτό που έχει επιλέξει.
Γυναίκα, λέξη βαριά, τίτλος τιμής μεγάλος!
Γυναίκες, σας ευχαριστούμε!






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια