Στην εποχή του κορωνοϊού ο Τσιόδρας μας συμβουλεύει να επιστέψουμε στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. – Ποια τρόφιμα προτείνει;

Στην εποχή του κορωνοϊού ο Τσιόδρας μας συμβουλεύει να επιστέψουμε στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. – Ποια τρόφιμα προτείνει;





Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών

Να ακολουθούν το μεσογειακό μοντέλο διατροφής κάλεσε τους πολίτες ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως λόγω της καραντίνας υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Μεσογειακή διατροφή: Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να προλάβει;

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».
Πηγή: pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια