Ο Μητσοτάκης παρέδωσε 100 ναυτικά μίλια ελληνικής θάλασσας στην Τουρκία.

Ο Μητσοτάκης παρέδωσε 100 ναυτικά μίλια ελληνικής θάλασσας στην Τουρκία.

 




Τώρα καταλάβαμε γιατί πανηγύρισε ο Ερντογάν τη νύχτα της εκλογής του. Τον κρατούν άραγε απευθείας οι έμποροι «τουρκικών προϊόντων»;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις 27 Αυγούστου 2019 έως σήμερα, αποδέχθηκε μέσω του Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου και το Καστελόριζο ανήκουν στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάσπαση της συνοχής των ελληνικών νήσων, ακρωτηριασμός της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου, κατακερματισμός των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή, συρρίκνωση του Αιγαίου κατά 100 ν.μ. και αύξηση της κυριαρχίας – επικράτειας της Τουρκίας στην περιοχή, που πλέον ανήκει στη Μεσόγειο, εδραιώνοντας το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 αποδέχεται από κοινού με την Τουρκία ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου και το Καστελόριζο είναι Μεσόγειος και όχι Αιγαίο, με αποτέλεσμα να εκδίδει κατακαλόκαιρο αγγελίες για εκτέλεση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή αυτή, ως Μεσόγειος και όχι ως Αιγαίο, ενώ το MOU απαγορεύει το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου ελληνικές και τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα και στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Την κίνηση αυτή καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα από το 1988, με το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ (MOU) εν ισχύι.

Αναλυτικότερα: Σύμφωνα με το MOU και τις θέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας στον ΟΗΕ και στον ICAO, το Αιγαίο ορίζεται από τα όρια του FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, ήτοι ξεκινά από τις εκβολές του Εβρου (χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα), ακολουθεί τα τουρκικά χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. (εκτός της μέσης γραμμής μεταξύ των ελληνικών νήσων και ακτών της Τουρκίας) και καταλήγει 18 ν.μ. ανατολικά Καστελόριζου, στις συντεταγμένες 3605Ν- 30000 Ε, στο σημείο όπου ενώνονται τα FIR Αθηνών – Κωνσταντινούπολης – Λευκωσίας – Αγκυρας (όπως φαίνεται στον χάρτη με πράσινο και κόκκινο χρώμα). Η Τουρκία από το 1964 έχει θεσπίσει στον ΟΗΕ 6 ν.μ. χωρικά ύδατα στο Αιγαίο του FIR Κωνσταντινούπολης και 12 ν.μ. στη Μεσόγειο του FIR Αγκυρας. Δηλαδή η περιοχή εντός του FIR Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας αποτελεί τουρκική κυριαρχία – επικράτεια.

Μετά τα Ίμια η Τουρκία αναβάθμισε την επιθετική πολιτική της σε βάρος της Ελλάδας και ζητούσε συνεχώς και επιμόνως από την Αθήνα να εκδώσει Αγγελία (ΝΟΤΑΜ) για εκτέλεση στρατιωτικής άσκησης μέσα στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου, τον μήνα Αύγουστο, όταν δηλαδή ισχύει το ΜΟU που απαγορεύει τις ασκήσεις στο Αιγαίο. Η πραγματική επιδίωξη της Τουρκίας δεν ήταν να… ξεμουδιάσει και να ασκηθεί στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου, αλλά να εξαναγκάσει την Αθήνα να παραβιάσει το ΜΟU και να εκδώσει Αγγελία για την τουρκική άσκηση. Πράξη που αποτελεί αποδοχή – συμφωνία ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν είναι Αιγαίο, αλλά Μεσόγειος κι ως εκ τούτου δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί του MOU, που αφορούν μόνον το Αιγαίο.

Με την τυχόν αποδοχή από την Ελλάδα ένταξης της περιοχής ανατολικά της Ρόδου στη Μεσόγειο θα επέρχετο η μεγαλύτερη καταστροφή στα ελληνικά κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα. Και για τον λόγο αυτό καμία ελληνική κυβέρνηση από το 1988 που υπογράφτηκε το MOU και κυρίως μετά τα Ιμια, έως τον Αύγουστο 2019, δεν αποδέχθηκε ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου κείται στη Μεσόγειο, διότι:

Με την ένταξη της περιοχής αν. Ρόδου στη Μεσόγειο προκαλούνται διάσπαση της συνοχής και ακρωτηριασμός της ελληνικής κυριαρχίας της Μεγίστης και της Υψίστης, διότι τα νησιά αυτά αποκόπτονται από το Αιγαίο και τίθενται στη Μεσόγειο (στην οποία η Τουρκία έχει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα), όπως φαίνεται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα, όπου ο 28ος μεσημβρινός διαχωρίζει το Αιγαίο από τη Μεσόγειο.
Παρέχεται το δικαίωμα στην Αγκυρα να καθορίσει ανατολικά Ρόδου 12 ν.μ. χωρικά ύδατα ως Μεσόγειος. Αυτό στραγγαλίζει και εξαφανίζει την ΑΟΖ αν. Ρόδου και Καστελόριζου, διότι τα 12 ν.μ. τουρκικά χωρικά ύδατα μπαίνουν σφήνα ανάμεσα σε Ρόδο – Καστελόριζο (βλ. χάρτη). Παράλληλα η σφήνα των 12 ν.μ. τουρκικών χωρικών υδάτων ανάμεσα σε Ρόδο – Καστελόριζο αποκόπτει τη συστάδα των νήσων Ρόδος – Υψίστη – Μεγίστη, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, να συνδεθεί δηλαδή η συστάδα των νήσων με ευθείες γραμμές, όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας.
Με τα 12 ν.μ. τουρκικά χωρικά ύδατα αν. Ρόδου, λόγω Μεσογείου (στον χάρτη με κόκκινο χρώμα), η περιοχή αποτελεί τουρκική κυριαρχία – επικράτεια, με αποτέλεσμα να αποκόπτεται κάθε επαφή της Μεγίστης (Καστελόριζο) με τη Ρόδο, διότι ανάμεσα στα δύο ελληνικά νησιά παρεμβάλλεται τουρκική κυριαρχία.
Με τα12 ν.μ. τουρκικά χωρικά ύδατα αν. Ρόδου (28ος μεσημβρινός) λόγω Μεσογείου, η Τουρκία θα μπορεί να απαιτήσει αναδιάταξη των FIR Αθηνών – Κων/λης- Αγκυρας – Λευκωσίας και το FIR Αγκυρας να μετατοπιστεί από τα 18 ν.μ. ανατολικά του Καστελόριζου, στο σημείο βορείως της Ρόδου (μαύρη κουκκίδα στον χάρτη), που θα σημάνει την καταστροφή όλων των ελληνικών και κυπριακών δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η Αγκυρα έχει από το 1978 το πλεονέκτημα του FIR ERCAN του ψευδοκράτους, λόγω της διαχρονικής και συντονισμένης αδυναμίας Αθήνας – Λευκωσίας να το καταργήσουν.
Σε καμία συνθήκη, σύμβαση ή απόφαση δεν υπάρχει οριοθέτηση του Αιγαίου και της Μεσογείου. Ετσι, ο μόνος τρόπος για να φτιάξει η Τουρκία τη «Γαλάζια Πατρίδα» σε βάρος όλων των κυριαρχικών ελληνικών δικαιωμάτων είναι μια κοινή διμερής αποδοχή Ελλάδας – Τουρκίας ότι η περιοχή αν. Ρόδου ανήκει – κείται στη Μεσόγειο. Αυτό η Τουρκία προσπάθησε να το πετύχει με παραβίαση/τσαλάκωμα του MOU Παπούλια – Γιλμάζ. Παρά τις προσπάθειες της Αγκυρας, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τις 27 Αυγούστου 2019 αρνήθηκαν πεισματικά να το πράξουν, προασπίζοντας τα ελληνικά συμφέροντα και τη συνοχή και ακεραιότητα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων των νήσων.

7C06D08A A647 4633 AF81 21792EAC0C2A

Ο χάρτης απεικονίζει την αποδοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη της μετατροπής του Αιγαίου στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου σε Μεσόγειο, κατακερματίζοντας τη συνοχή των ελληνικών νήσων και την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και επιτρέποντας στον Ερντογάν να φτιάξει την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και να εδραιώσει τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Ομως:
Τον Μάρτιο του 2019 εντελώς ανεξήγητα, παράδοξα και ξεκάρφωτα ο τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσιρώνης δήλωσε «η περιοχή αν. Ρόδου ανήκει στη Μεσόγειο». Αν και ο
ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε αυτήν την καταστροφική θέση, η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Η επιπολαιότητα και η άγνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την καθιστούν πλέον επικίνδυνη στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων». Ωστόσο, αυτά που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση… τα εφάρμοσε ως κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, μόλις 50 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, στις 7 Ιουλίου 2019. Ετσι, στις 27 Αυγούστου 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να ενημερώσει τους Ελληνες και τα κόμματα, αποδέχθηκε ότι η περιοχή αν. Ρόδου και το Καστελόριζο κείνται στη Μεσόγειο και ότι οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή αυτή δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του MOU, που περιλαμβάνει μόνο το Αιγαίο.

Στις 27 Αυγούστου 2019 η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε την Αγγελία Α2506/19 για εκτέλεση τουρκικής στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου (μπλε χρώμα
στον χάρτη), με αποτέλεσμα σε διμερές ελληνοτουρκικό πλαίσιο να φέρει τη Μεσόγειο δυτικά μέχρι τον 28ο μεσημβρινό και να κοντύνει το Αιγαίο κατά 100 ν.μ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την καταστροφική πολιτική σε βάρος της χώρας εφάρμοσε αντίθετη πολιτική από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μετάλλαξε την, από το 1821, εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και του Ελληνισμού, ενώ μετέτρεψε τα νόμιμα και δίκαια ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε τουρκικά κεκτημένα Οι συνέπειες και οι εθνικές βλάβες που προαναφέρθηκαν ήρθαν όλες τσουβαλιαστές – και είναι μόνο η αρχή.

Η απάντηση της κυβέρνησης προς τη Βουλή σε κοινοβουλευτικό έλεγχο δείχνει την προσπάθεια απόκρυψης, παραπλάνησης και συγκάλυψης της ενέργειας αυτής, διότι, όπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», αντί η κυβέρνηση να απαντήσει ευθαρσώς,
εντίμως και αξιοπρεπώς ότι η περιοχή ανατολικά Ρόδου, όπου βρίσκεται η περιοχή της τουρκικής άσκησης, είναι Μεσόγειος και δεν εμπίπτει στους περιορισμούς του MOU
που αφορά μόνο το Αιγαίο, απάντησε παραπλανητικά ότι «η περιοχή της στρατιωτικής άσκησης ευρίσκεται εκτός του πεδίου εφαρμογής του MOU» (βλέπε έγγραφο).

3C004697 B85A 420C 9F7F F4AA19FAAAFD

Η παραπλανητική απάντηση Δένδια στη Βουλή με την οποία η περιοχή αν. Ρόδου και το Καστελόριζο δεν ανήκουν στο Αιγαίο

Ούτε το κόμμα Βαρουφάκη, που έκανε τη σχετική ερώτηση, ούτε και κανένα άλλο έδωσε σημασία στην απάντηση της κυβέρνησης… Ολοι το έκαναν γαργάρα. Με βάση την αποδοχή από την κυβέρνηση – χρησιμοποιώντας και τσαλακώνοντας το MOU Παπούλια – Γιλμάζ- ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού κείται στη Μεσόγειο, η Αγκυρα επέκτεινε την κυριαρχία της (χωρικά ύδατα) κατά 12 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου στη διεθνή θάλασσα (χάρτης κόκκινο χρώμα), εξαφανίζοντας την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή Ρόδου – Μεγίστης.

Ετσι, κατά την Τουρκία, οποιοδήποτε αεροπορικό στρατιωτικό μέσο ίπταται από Ρόδο στη Μεγίστη και αντίστροφα μέσα από την περιοχή αυτή παραβιάζει την τουρκική κυριαρχία.
Μετά την καταστροφική πολιτική του MOU τον Αύγουστο του 2019, η Τουρκία απέκτησε δικαιώματα στην περιοχή σε βάρος της Ελλάδας και τον Νοέμβριο 2019 υπέγραψε την
τουρκολιβυκή ΑΟΖ (χάρτης). Το «Ορούτς Ρέις» βγήκε για έρευνες στο Αιγαίο (Ρόδος – Καστελόριζο) και στη Μεσόγειο, μετά την αποδοχή κατακερματισμού του Αιγαίου
από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ουδέν έπραξε για να διασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων, παρέχοντας επιπλέον το δικαίωμα στην Τουρκία να ορίσει
νέα περιοχή SAR, που φτάνει μέχρι την Κάσο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια