ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ;

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ;

 



 

Οι νέες γενιές έχουν γεννηθεί με tablet και smartphones. Ενώ αυτό μπορεί να είναι καλό, έχει και τις αρνητικές συνέπειες. Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί αναρωτιούνται εάν τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο.

 

Υπάρχουν κάποιοι που είναι υπέρ, και υπάρχουν και κάποιοι που είναι εναντίον.

 

Ας δούμε μερικές από τις αρνητικές συνέπειες στα παιδιά που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους στο σχολείο είναι:

 

1. Έλλειψη πειθαρχίας

 

Πολλοί δάσκαλοι λένε ότι  γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα παιδιά να δώσουν προσοχή στην τάξη. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι αποσπασμένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα. Μερικοί μαθητές φορούν ακόμη και τα ακουστικά και δεν ακούν τους δασκάλους τους.

 

2. Μικρότερη συγκέντρωση

 

Η προσοχή στα τηλέφωνά τους μειώνει την ικανότητα των μαθητών να μαθαίνουν και να ακούν τι έχει να πει ο δάσκαλος. Πολλοί μαθητές παίζουν, στέλνουν μηνύματα ή αλληλεπιδρούν στα κοινωνικά μέσα όταν πρέπει να εστιάζουν την προσοχή στο μάθημα.

 

3. Καθημερινός τρόπος ζωής

 

Όχι μόνο τα κινητά τηλέφωνα είναι επιβλαβή στην τάξη, αλλά κάνουν κακό στην κοινωνικότητα των παιδιών. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές, σήμερα οι παιδικές χαρές είναι γεμάτες από παιδιά «ζόμπι» που κοιτάζουν στις οθόνες.

 

Τα παιδιά δεν θέλουν να παίζουν με μπάλες, να πηδούν σχοινιά, να κρύβονται και να αναζητούν. Αυτό οδηγεί σε καθιστική ζωή. Στην πραγματικότητα, αυτό συνεχίζεται και στο σπίτι και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

 

4. Προβλήματα συμπεριφοράς με παιδιά που χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους στο σχολείο

 

Η ζήλια και ο φθόνος εμφανίζονται μόλις τα κινητά τηλέφωνα γίνουν σύμβολο της οικονομικής κατάστασης μεταξύ των μαθητών. Αν κάποιος μαθητής δείξει στους φίλους του το παλαιότερο του τηλέφωνο ή αν δεν έχει, θα θεωρείται αουτσάιντερ ή κατώτερος.

 

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εκφοβισμού σε παιδιά που δεν διαθέτουν τις ίδιες τεχνολογικές συσκευές με τους άλλους.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: baby.g

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια