ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ το ΛΟΓΟ , που η ΟΥΡΗΣΗ στο ΝΤΟΥΣ δεν είναι ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ το ΛΟΓΟ , που η ΟΥΡΗΣΗ στο ΝΤΟΥΣ δεν είναι ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ;

 


Για ποιο λόγο η ούρηση στο ντους δεν είναι καλή ιδέα;

Η δρ Αλίσια Τζέφρι-Τόμας δημοσίευσε ένα βίντεο που έγινε viral εξηγώντας γιατί το να ουρείς στο ντους δεν είναι τόσο καλή ιδέα.

 

Η Τζέφρι-Τόμας είναι γιατρός φυσικοθεραπείας και εξήγησε στους 467.000 οπαδούς της στο TikTok γιατί δεν πρέπει να κάνεις την ανάγκη σου την ώρα που κάνεις μπάνιο.

 

«Αν κατουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και, στη συνέχεια, καθίσετε στην τουαλέτα για να ουρήσετε ενώ το νερό τρέχει, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης για ούρηση», είπε.

 

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει μια υποσυνείδητη σύνδεση μεταξύ της ακοής του τρεχούμενου νερού και της διαδικασίας της ούρησης. Αυτή η πράξη θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει «προβλήματα ακράτειας» προσθέτοντας ότι αυτό είναι χειρότερο για εκείνες τις «γυναίκες που από τη γέννησή τους» δεν είναι «σχεδιασμένες να κατουρούν όρθιες».

 

«Το πυελικό σας έδαφος δεν πρόκειται να χαλαρώσει κατάλληλα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αδειάσετε πολύ καλά την ουροδόχο κύστη σας», δήλωσε η Jeffrey-Thomas.

 

Χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης μετά από ούρηση στο ντους

Πολλοί θεωρούν ότι η ούρηση στο ντους είναι απόλυτα ασφαλής γιατί τα ούρα είναι ήδη αποστειρωμένα και δεν κουβαλούν κανένα μικρόβιο (γι’ αυτό εξάλλου δεν βάζουμε εκεί που μας τσιμπάει τσούχτρα); «Το μικροβιακό φορτίο των ούρων είναι χαμηλό αλλά όχι ανύπαρκτο. Σε γενικές γραμμές όμως, αν ουρείς ενώ τρέχει νερό, σαπούνι και υπάρχει σιφόνι, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ή είναι εξαιρετικά χαμηλός», εξηγεί ο μικροβιολόγος Jason Tetro.

 

Πότε πρέπει να αποφεύγεται η ούρηση στο ντους

Η μοναδική περίπτωση όπου μπορεί η ούρηση στο ντους να προκαλέσει πρόβλημα είναι όταν έχεις κάποια μόλυνση στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδεις παθογόνους οργανισμούς στον υπόλοιπο χώρο. Και πάλι όμως, είναι δύσκολο να μεταδόσεις κάποια μόλυνση σε άλλον που χρησιμοποιεί την ίδια μπανιέρα. «Καλού κακού, μείνε στην τουαλέτα και ενημέρωσε τον γιατρό σου ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά», εξηγεί ο ειδικός και εμείς απλώς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του.

 

 

 

Πληροφορίες: nypost, Lady Like, news4health.gr

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια