Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη αντί να την… φας!

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη αντί να την… φας!

 

Χρήσιμες λύσεις που δεν προσθέτουν θερμίδες...

Η ζάχαρη, η αλλιώς «λευκός χρυσός», όπως την αποκαλούσαν οι Βρετανοί άποικοι αποτελεί ένα υλικό που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα και χρησιμοποιείται καθημερινά.

Αυτοί, λοιπόν, οι γευστικοί κόκκοι έχουν απίστευτες εφαρμογές και εκτός κουζίνας. Η ζάχαρη αποτελεί έναν πραγματικό οικιακό θησαυρό με πολλές χρήσεις.

Δείτε μερικές από αυτές…

1. Για την καμένη γλώσσα…

Πόσες φορές (συνήθως από λαιμαργία) δεν έχετε καεί από ένα κομμάτι πίτσας ή από μία ζεστή γουλιά καφέ; Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η ζάχαρη. Καταναλώστε μία κουταλιά ή έναν κύβο ζάχαρης και θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον πόνο.

2. Τροφή… για τα λουλούδια 

Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

3. Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Αναμείξτε ίσα μέρη ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει. Επαναλάβατε την διαδικασία αν χρειαστεί.

4. Κάντε απολέπιση 

Η ζάχαρη είναι ιδανικό προϊόν για την απολέπιση σώματος. Μία πολύ απλή συνταγή είναι να αναμείξετε ζάχαρη με λάδι (από αμύγδαλο, jojoba ή ελαιόλαδο) για να δημιουργήσετε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας, αν σας αρέσει το άρωμα. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.
Πηγή: baby.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια