Απόδειξη Θεού

Απόδειξη Θεού

«Να είστε πάντα έτοιμοι να απαντήσετε σε όλους όσους σας ζητούν να εξηγήσετε την ελπίδα που έχετε.»

1 Πέτρου 3:15

Στο  Α’  Πέτρου, κεφάλαιο  3, διαβάζουμε το εξής:
 «Να είστε πάντα έτοιμοι να απαντήσετε σε όλους όσους σας ζητούν να εξηγήσετε σχετικά με την ελπίδα που έχετε, αλλά απαντήστε με ήπιο τρόπο και με σεβασμό»
Μερικές φορές μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σημασία των προσωπικών μας μαρτυριών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι τόσο πολύτιμες στο να μοιραζόμαστε στοιχεία για τον Θεό. Η εμπειρία μας από πρώτο χέρι της καλοσύνης του Θεού θα μπορούσε να είναι το πράγμα με το οποίο συνδέεται κάποιος και τον ενθαρρύνει να μάθει περισσότερα για τον Θεό. Δεν χρειάζεται να εξωραΐσουμε τη μαρτυρία μας ή να προσπαθήσουμε να την κάνουμε να φαίνεται πιο συναρπαστική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εκθέσουμε με ειλικρίνεια τα γεγονότα και τις εμπειρίες που είχαμε και μετά να εμπιστευτούμε τον Θεό για τα υπόλοιπα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι η ιστορία μας δεν είναι πολύ δραματική και δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. αλλά ο Θεός είναι σε όλα, στα μεγάλα και στα μικρά πράγματα της ζωής. Η ειλικρίνειά μας στο να λέμε την ιστορία μας ακριβώς όπως συνέβη, ακόμη και να αποκαλύπτουμε τις δικές μας αμφιβολίες και να εξηγούμε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν καταλαβαίνουμε, μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή για τον ακροατή μας και να ανοίξει την πόρτα σε μια πραγματική, αξιόλογη συζήτηση για τον Θεό . Και μπορούμε ακόμη και να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας με ιστορίες για το τι έκανε ο Θεός για εμάς. Όταν κοιτάμε πίσω και θυμόμαστε όλες τις φορές που ήταν καλός μαζί μας, τις φορές που περπάτησε δίπλα μας και τις φορές που μας καθοδήγησε και μας προστάτευσε, μπορούμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν όταν αρχίσουμε να έχουμε τις δικές μας αμφιβολίες . Οι άνθρωποι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η Βίβλος δεν είναι εμπνευσμένη από τον Θεό ή ότι ο Ιησούς δεν έκανε θαύματα, και ούτω καθεξής. Κανείς όμως δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα στοιχεία μιας ζωής που μεταμορφώθηκε λόγω της πίστης μας σε Αυτόν.

Τώρα τι?

Γνωρίζετε κάποιον που παλεύει με αμφιβολίες για τον Θεό; Δοκιμάστε να συνομιλήσετε μαζί τους σχετικά με το γιατί εμπιστεύεστε τον Θεό και μοιραστείτε μια στιγμή που είδατε το χέρι Του να λειτουργεί στη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα Θεολογικά μηνύματα:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9C%CE%97%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια