Δεν υπάρχει καλύτερη πίτα από αυτή που φτιάχνουν οι αγαπημένες μας γιαγιάδες. Αυτές ξέρουν να βάζουν μέσα όλη τους την τέχνη και την αγάπη, ενώ τα μυστικά τους δίνουν το κάτι παραπάνω στη γεύση.
Αν θέλεις και εσύ να φτιάξεις τυρόπιτα σαν αυτή που φτιάχνουν οι γιαγιάδες, τότε η παρακάτω συνταγή για στριφτή τυρόπιτα είναι για εσένα.
Υλικά
Περίπου 700 γρ αλεύρι
500 ml νερό
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές νισεστέ
500 γρ Φέτα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 500 γρ αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.
Τοποθετούμε Φέτα σε δύο πλευρές και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
Προαιρετικά στην Φέτα ενσωματώνουμε 3 αυγά.
Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
Βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
0 Σχόλια