Σύμφωνα με το CNN, ο ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής της βότκας ο ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, εξορίστηκε από τη χώρα του το 2000 λόγω της αντίθεσής του στον Πούτιν
Η γνωστή βότκα Stolichnaya αλλάζει όνομα - Η απόφαση του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας
Ξεχάστε την Stolichnaya. Η διάσημη βότκα αλλάζει όνομα, καθώς η εταιρεία που την παράγει προχωρά, με απόφαση του ιδρυτή της, σε rebranding σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η βότκα της εταιρείας, που διαφημίζεται ως ρωσική, πλέον θα πωλείται και θα διατίθεται απλώς ως Stoli, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με το CNN, ο ιδρυτής του Ομίλου Stoli, ο ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, εξορίστηκε από τη χώρα του το 2000 λόγω της αντίθεσής του στον Πούτιν. Το ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, αλλά οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται από τότε στη Λετονία. H Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Η εταιρεία αναφέρθηκε επίσης στην επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν δράση και να αναβιώσουν με ακρίβεια τις λετονικές ρίζες της βότκας.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Όμιλος Stoli ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες για να διασφαλίσει ότι κανένα από τα συστατικά του δεν προέρχεται από τη Ρωσία.
Στις ΗΠΑ, ήδη πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να αποσύρουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ωστόσο, αυτά τα μποϊκοτάζ και οι διαμαρτυρίες είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Η ρωσική βότκα αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό των περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό στο οποίο ανέρχονται οι ετήσιες πωλήσεις βότκας, σύμφωνα με το Distilled Spirits Council (DISCUS), έναν εθνικό οργανισμό εμπορίου που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές οινοπνευματωδών ποτών.
Στις ΗΠΑ, λιγότερο από το 1% της βότκας που καταναλώνεται παράγεται στη Ρωσία. Περισσότερη από τη μισή ποσότητά του συγκεκριμένου ποτού που καταναλώνεται στην εγχώρια αγορά παρασκευάζεται στην πραγματικότητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της IWSR Drinks Market Analysis, μιας παγκόσμιας εταιρείας που παρακολουθεί τις πωλήσεις αλκοόλ.
Πηγή: CNN
0 Σχόλια