Κυκλοφορεί σε βαζάκι, σε υγρή μορφή, σε στυλό με πινελάκι, σε στικ. Διάφορες υφές και αμέτρητες αποχρώσεις. Ο λόγος για το κονσίλερ.
Κυκλοφορεί σε βαζάκι, σε υγρή μορφή, σε στυλό με πινελάκι, σε στικ. Διάφορες υφές και αμέτρητες αποχρώσεις. Κάποιες μέρες δεν το χρειαζόμαστε καθόλου. Κάποιες άλλες, όσο καφέ και να πιούμε… το μάτι δεν ανοίγει με τίποτα. Είναι σαφές λοιπόν ότι οι υπηρεσίες του κονσίλερ είναι πολύτιμες προκειμένου να καμουφλάρουμε τους μαύρους κύκλους και να αποκτήσουμε ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα. Ηistory is…To πρώτο κονσίλερ που κυκλοφόρησε ποτέ ήταν το Erace, της Max Factor, το 1954.
Η τάση της διαφάνειας
Μία από τις αγαπημένες μου make up artists, η Παριζιάνα Violette Serrat, πλέον διάσημη ως παγκόσμια καλλιτεχνική διευθύντρια μεγάλου οίκου καλλυντικών, αλλά και fashion icon, λέει ότι το καλύτερο μέικ απ… είναι η περιποίησή μας. Είναι εναντίον της βαριάς ποσότητας μέικ απ ή κονσίλερ στο πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι το δέρμα πρέπει να φαίνεται φυσικό. Ετσι χρησιμοποιεί μόνο τοπικά ελάχιστο κονσίλερ και μέικ απ, μέχρι το δέρμα να αποκτήσει ομοιομορφία, ενιαίο τόνο και λάμψη, αλλά να φαίνεται απόλυτα φυσικό.
Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε
α) Δεν προετοιμάζουμε την περιοχή των ματιών με ένα ενυδατικό προϊόν. Αν το δέρμα δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένο, το κονσίλερ δεν μπορεί να απλωθεί σωστά και ομοιόμορφα. β) Οταν εφαρμόζουμε το κονσίλερ, επικεντρωνόμαστε στο κάτω μέρος των βλεφάρων και παραμελούμε την εσωτερική γωνία των ματιών όπου η επιδερμίδα είναι πιο σκούρα και θαμπή.γ) Το σπουδαιότερο ατόπημα είναι η λανθασμένη απόχρωση. Συνήθως επιλέγουμε ένα χρώμα αρκετά πιο ανοιχτό από το φυσικό μας, με το σκεπτικό ότι η ανοιχτότερη απόχρωση θα καλύψει τους μαύρους κύκλους. Ωστόσο, το σωστό είναι μια απόχρωση πολύ κοντά στη βάση μας προκειμένου να καμουφλάρουμε τη δυσχρωμία και να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα.
Ποια είναι η ιδανική απόχρωση και υφή
Για να διαπιστώσουμε αν έχουμε το σωστό κονσίλερ, απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα (3-4 κουκκίδες ή τελείες) στην κάτω περιοχή των ματιών. Αν η απόχρωση γίνεται μια με την επιδερμίδα μας, ή είναι μια πιο ανοιχτή, τότε είναι η σωστή. Όσο για την υφή του κονσίλερ, αυτή εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα ή ρυτίδες, τότε επιλέγουμε κρεμώδεις και ημίρρευστες ή ρευστές συνθέσεις, προκειμένου να «γλιστρήσουν» στην επιδερμίδα και να μη συσσωρευτούν στις πτυχώσεις. Αν ο τύπος μας είναι λιπαρός, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο στέρεες υφές, όπως για παράδειγμα το στικ.
Κονσίλερ πριν ή μετά το μέικ απ?
Δεν έχει καμία σημασία, αρκεί το δέρμα να είναι σωστά προετοιμασμένο, καθαρό και ενυδατωμένο. «Αν απλώσουμε πρώτα το κονσίλερ, δεν χρειάζεται να απλώσουμε πολύ μέικ απ» εξηγεί η Violette. «Η πιο κουρόχρωμη περιοχή του προσώπου είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια. Οταν τη διορθώσουμε, μπορούμε να εντοπίσουμε τα σημεία του προσώπου που χρειάζονται μέικ απ, αντί να το απλώσουμε παντού». Συνήθως το μέικ απ' έξω στο κέντρο του προσώπου, όπου παρατηρούνται κοκκινίλες ή δυσχρωμίες. Άλλοι επαγγελματίες προτιμούν να απλώνουν πρώτα το μέικ και στη συνέχεια, αν και εφόσον χρειάζεται, το κονσίλερ.
Ο πιο σωστός τρόπος εφαρμογής
Και σε αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι απλώνουν το κονσίλερ με τα δάχτυλα, υποστηρίζοντας ότι η φόρμουλα αποκτά τη θερμοκρασία των χεριών και έτσι δουλεύεται καλύτερα. Κάποιοι άλλοι προτιμούν το πινέλο, για μεγαλύτερη ακρίβεια σε περιορισμένες περιοχές, όπως η εσωτερική γωνία των ματιών.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Το κονσίλερ είναι ένα βασικό προϊόν μακιγιάζ που χαρίζει φωτεινότητα, καλύπτει τους μαύρους κύκλους και βοηθά την όψη μας να δείχνει φρέσκια και ξεκούραστη. Εκτός από τους μαύρους κύκλους, το κονσίλερ είναι ιδανικό για να καλύπτει σπυράκια και κοκκινίλες. Επίσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να διορθώσουμε το σχήμα των φρυδιών και το περίγραμμα των χειλιών. Ωστόσο, όλοι οι επαγγελματίες μακιγέρ συνιστούν μέτρο. Χρησιμοποιούμε μόνο όση ποσότητα χρειάζεται, στα σημεία που χρειάζεται.
Πηγή:imommy.gr
0 Σχόλια