ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ=15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ=1 ώρα και 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ= Μέτρια
Το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες είναι ένα από τα πιο απολαυστικά, Ελληνικά, παραδοσιακά πιάτα και σήμερα θα το φτιάξεις εύκολα και με τα πιο αγνά υλικά.
Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ λευκό κρασί
1 ξύλο κανέλας
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
½ φλ. ελαιόλαδο
200 γρ νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις καλά το μοσχαράκι και το αφήνεις στο σουρωτήρι
Ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεις το μοσχάρι γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα
Το βγάζεις από την κατσαρόλα και σοτάρεις στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στην κατσαρόλα
Βάζεις και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το σβήνεις με το λευκό κρασί
Προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το νερό και αλάτι
Ανακατεύεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα
Μετά από 1 ώρα προσθέτεις τις πατάτες και το αφήνεις να βράσει για 1/2 ακόμη ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι
Ενδιάμεσα ελέγχεις αν χρειάζεται νερό ή περισσότερη σάλτσα και 5-10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις πιπέρι και πάπρικα.
Πηγή: tlife.gr
0 Σχόλια