Φιλόσοφος Günther Anders: Για να καταπνίξετε οποιαδήποτε εξέγερση εκ των προτέρων, είναι σημαντικό να μην τo κάνετε βίαια… Aldous Huxley: θα υπάρξει φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους ν’ αγαπήσουν τη δουλεία τους.

Φιλόσοφος Günther Anders: Για να καταπνίξετε οποιαδήποτε εξέγερση εκ των προτέρων, είναι σημαντικό να μην τo κάνετε βίαια… Aldous Huxley: θα υπάρξει φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους ν’ αγαπήσουν τη δουλεία τους.

 

Το 1956, ο Γερμανός φιλόσοφος Günther Anders περιέγραψε τη «συλλογική προετοιμασία» ως εξής:
 «Για να καταπνίξετε οποιαδήποτε εξέγερση εκ των προτέρων, είναι σημαντικό να μην τo κάνετε βίαια. Οι αρχαϊκές μέθοδοι όπως του Χίτλερ είναι ξεκάθαρα ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργήσετε μια συλλογική συνθήκη τόσο ισχυρή που να μην υπάρχει η ίδια η ιδέα της εξέγερσης. Στη συνέχεια, θα συνεχίζουμε να ρυθμίζουμε μειώνοντας δραστικά το επίπεδο και την ποιότητα της εκπαίδευσης, θα βάζαμε τη σεξουαλικότητα ξανά στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων. Ως κοινωνικό αναισθητικό, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Γενικά θα φροντίσουμε να απαλλαγούμε από τη σοβαρότητα της ύπαρξης, να διακωμωδούμε οτιδήποτε έχει υψηλή αξία, να διατηρούμε μια συνεχή απολογητική της ελαφρότητας. ώστε η ευφορία της διαφήμισης, της κατανάλωσης να

καταστεί το πρότυπο της ανθρώπινης ευτυχίας και το μοντέλο της ελευθερίας, επομένως, η ρύθμιση θα παράγει τέτοια αυτο-ολοκλήρωση που ο μόνος φόβος (που θα πρέπει να διατηρηθεί) θα είναι ο αποκλεισμός από το σύστημα και επομένως η αδυναμία πρόσβασης σ’ υλικές συνθήκες απαραίτητες για την ευτυχία (ευζωία) . Ο μαζάνθρωπος, που παράγεται έτσι, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι: προϊόν, πρόβατο και πρέπει να επιτηρείται όπως πρέπει να είναι ένα κοπάδι. Οτιδήποτε αποκοιμίζει το κριτικό μυαλό σας είναι καλό, οτιδήποτε μπορεί να το αφυπνήσει πρέπει να καταπολεμηθεί, γελοιοποιηθεί, καταπιεστεί. Οποιοδήποτε δόγμα αμφισβητεί το σύστημα πρέπει πρώτα να χαρακτηριστεί ως ανατρεπτικό και τρομοκρατικό και όσοι το υποστηρίζουν πρέπει στη συνέχεια να αντιμετωπίζονται ανάλογα ……΄Η πρέπει να εξουδετερωθεί κατά την άμβλυνσή του.

Το 1962, σε μια ομιλία που δόθηκε στο Πανεπιστήμιο του Berkley στην Καλιφόρνια, ο Aldous Huxley είπε:

στην επόμενη γενιά (ή περισσότερες), θα υπάρξει μια φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν τη δουλεία τους, ένα είδος ανώδυνου στρατοπέδου συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες, έτσι ώστε να αφαιρεθούν οι ελευθερίες όλων των ανθρώπων.
Αλλά αυτοί

μάλλον θα ωφεληθούν, καθώς θα αποσπαστούν από κάθε επιθυμία να επαναστατήσουν με προπαγάνδα ή πλύση εγκεφάλου που ενισχύεται από φαρμακολογικές μεθόδους. Και αυτή φαίνεται να είναι η τελική επανάσταση».

Δυόμισι χρόνια πανδημίας στο φουτουριστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης , 4 μήνες μονομερής προπαγάνδα για τον πόλεμο, χρόνιος ψηφιακός ολοκληρωτισμός, πειράματα επί πληθυσμών, κοινωνικός έλεγχος, επαπειλούμενη κλιματική τυραννία, σκοτάδι, βραδύτητα- ακινησία, πείνα και λειψυδρία…Και όλα να βιώνονται ως κανονικότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη διαστροφή, εκτροπή.

Τι θα γινόταν όμως αν, σε αντίθεση με τις προσδοκίες, τις εκτιμήσεις και τις προσπάθειες της ψευδοελίτ, αν, παρά την απόφαση των τεχνοκρατών, αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε τους ”Τεχνητούς Παραδείσους” που προβλέπονται από το Νταβός τον ΠΟΥ ή την ΕΕ; !

«Όποτε βρίσκεστε στο πλευρό της πλειοψηφίας, είναι καιρός να σταματήσετε και να σκεφτείτε. »Mark Twain 

                                                 Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια