Ένα πιάτο που λατρεύουν σχεδόν όλοι κατάλληλο τόσο για τις καθημερινές όσο και για το weekend. Εύκολο, γρήγορο και γευστικό.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ=10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ=1 ώρα και 15 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ= Μέτρια
Συστατικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
4 κ. σ. μαϊντανό
1 κ. γλ. ρίγανη
λίγο δυόσμο ξερό
1 αβγό
1 κ. σ. ξίδι
ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζει το ψωμί να μουλιάσει
Το στραγγίζεις καλά
Ρίχνεις στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
Παίρνεις τον κιμά, προσθέτεις το πολτοποιημένο μείγμα και ζυμώνεις πολύ καλά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC
Βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί τις πατάτες
Ρίχνεις το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις να πάνε παντού
Τις καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν για 40-45 λεπτά
Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα τοποθετείς ανάμεσα στις πατάτες και αφήνεις να ψηθούν για μισή ακόμη ώρα
Πηγή: tlife.gr
0 Σχόλια